Skip to content
ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ຕົ້ມສົ້ມຂຽດໃສ່ໃບຂາມ
ຕົ້ມສົ້ມຂຽດໃສ່ໃບຂາມ
Last updated on June 22, 2025
(first published: June 22, 2025)
by Andy Souvanphakdy
ສັດນໍ້າ & ປາ
ປະເພດຜັກ
ອາຫານຄາວ
ສ່ວນປະກອບ:
ຂຽດ
ໃບຂາມ
ຂ່າ
ຫົວສີໄຄ
ໝາກເຜັດດິບ
ຫອມບົວແດງ
ໃບຂີ້ຫູດ
ໝາກຂາມປຽກ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ຕົ້ມນໍ້າໃຫ້ຟົດດີ
ນໍຳ ຂ່າ,ຫົວສີໄຄ,ໃບຂີ້ຫູດ,ໝາກເຜັດ,ຫອມບົວແດງ,ໝາກຂາມປຽກ ໄປຕົ້ມກ່ອນເພື່ອໃຫ້ນໍ້າສະໝຸນໄພອອກເພື່ອຊ່ວຍດັບກິ່ນຄາວຂອງຂຽດ
ຫລັງຈາກນັ້ນກໍຕາມດ້ວຍໃບຂາມ ປຸງລົດຊາດຕາມໃຈມັກ
ແລ້ວກໍ່ຕາມດ້ວຍຂຽດ ຕົ້ມໄປເລື້ອຍໆຈົນກວ່າຂຽດສຸກດີ.
ສູດ ເກດສະລິນ
Share
Prev
Previous
5 ວິທີທົດສອບນ້ຳເຜິ້ງແທ້ ຫຼື ປອມ
Next
ຊາປ່າ ຊ່ວຍສົ່ງເສີມເສດຖະກິດທ້ອງຖິ່ນອະນຸຮັກຊີວະນາໆພັນ
Next
See also
ອ່ອມຂຽດ
ແກງຂຽດ
Recent Stories
ເຕັກນິກການກ້າ ແລະ ການປູກຫວາຍໂຕ່ນ
May 20, 2025
ວິຖີຊີວິດຊາວບ້ານເກັບເຫັດເຜາະຕາມທໍາມະຊາດ
May 16, 2025
ເຕັກນິກການຂະຫຍາຍພັນ ແລະ ການປູກໄມ້ຂົມ
May 16, 2025
ອາຫານທໍາມະຊາດ ກໍເປັນໂພຊະນາການທີ່ດີສໍາລັບເດັກ Wild food wisdom also for children
March 22, 2024
ຖົ່ວຂຽວ ໃຫ້ທາດໂປຣຕິນ Mungbeans protein that comes from plants
March 22, 2024