ສ່ວນປະກອບ
- ເຫັດເຟືອງ 10 ດອກໃຫ່ຍ
- ຫອມບົ່ວແຫ້ງ 5 ຫົວ
- ຫົວກະທຽມ 3 ຫົວ
- ໝາກເຜັດ 7-10 ໝາກ
- ຫອມປ້ອມ 1 ມັດນ້ອຍ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ລ້າງເຫັດໃຫ້ສະອາດແລ້ວນຳໄປປີ້ງໃຫ້ສຸກດີ
- ຈີ່ຫົວຜັກ ແລະ ໝາກເຜັດໃຫ້ສຸກ
- ຕຳໝາກເຜັດ ແລະ ຫົວຜັກໃຫ້ລະອຽດ ແລ້ວຊອຍເຫັດລົງໄປ ຕຳໃຫ້ເຂົ້າກັນ ປຸງລົດຕາມໃຈມັກ
- ຊອຍຫອມປ້ອມໃສ່ ເພີ່ມກິ່ນຫອມຂອງແຈ່ວ
- ພ້ອມຮັບປະທານ
ເຫັດເຟືອງ ນອກຈາກຈະສາມາດນຳໄປປຸງແຕ່ງອາຫານໄດ້ແລ້ວ ຍັງມີປະໂຫຍດແກ່ຮ່າງກາຍອີກດ້ວຍເຊັ່ນ: ຊ່ວຍແກ້ຫວັດ ແລະ ບຳລຸງຜິວພັນໃຫ້ສົດໃສ