ການກະກຽມດິນ:
– ອະນາໄມພື້ນທີ່ເພື່ອປູກໃຫ້ສະອາດ.
– ຖາງຫຍ້າ, ຕັດໄມ້ບາງສ່ວນອອກຖ້າເປັນໄປໄດ້ກໍຄວນໄຖ.
– ຂຸດຂຸມ 1×1 ມ ໂດຍການໃຊ້ຈົກ ຫຼື ສຽມຂຸດເປັນຂຸມ, ເລິກ 5-10 ຊມ.
ວິທີການປູກ: ເອົາໜໍ່ ຫຼື ແໜງ ຫຼື ແກ່ນໝາກແໜ່ງມາປູກ.
ການບົວລະບັດ: ຫຼັງຈາກປູກແລ້ວຕ້ອງໄດ້ເອົາໃຈໃສ່ຖາງຫຍ້າຈົນກວ່າຕົ້ນໝາກແໜ່ງຈະຂະຫຍາຍຕົວ, ໃນລະຫວ່າງ 2-3 ປີທໍາອິດລະວັງບໍ່ໃຫ້ສັດເຂົ້າມາລົບກວນ ຫຼື ສ້າງຮົ້ວອ້ອມສວນໄວ້.
ການເກັບກ່ຽວ: ຄວນແຍກການເກັບກ່ຽວເປັນ 2-3 ລະດູຄືເລືອກເກັບສະເພາະໝາກແກ່ເທົ່ານັ້ນທັງນີ້ກໍເພື່ອໃຫ້ຜົນຜະລິດມີຄຸນນະພາບດີ, ມີລາຄາສູງ ແລະ ເປັນທີ່ຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດ, ຄວນລະມັດລະວັງເວລາຍ່າງຕາມຫວ່າງຂອງຕົ້ນໝາກແໜ່ງເພື່ອປິດເອົາຫມາກທີ່ສຸກແກ່ດີ.
ການເກັບຮັກສາ: ການອົບ ຫຼື ຕາກແຫ້ງແລ້ວກໍເກັບຮັກສາໄວ້ໃນຖົງປ່ານ ຫຼື ຖົງປຸ໋ຍບ່ອນທີ່ມີອາກາດຖ່າຍເທດີ, ບໍ່ຊຸ່ມ ແລະ ບໍ່ມີສັດມາທໍາລາຍ.
ຄຸນປະໂຫຍດ: ເພື່ອຂາຍເປັນສິນຄ້າສົ່ງອອກ.
ຂໍ້ມູນຈາກ: ປື້ມເນື້ອໃນຄູ່ມືເຝິກອົບຮົມການຜະລິດກະສິກໍາຂອງສະຖານການສຶກສາ