ສ່ວນປະກອບ:
- ປາແດກ
- ໝາກເຂືອ
- ຫົວສີໄຄ
- ເກືອ
- ແປ້ງນົວ
- ໝາກເຜັດດິບ
ຂັ້ນຕອນການປຸງແຕ່ງ
- ນໍາເອົາໃບຕອງໄປຕາກແດດ ຫຼື ລົ່ນໄຟເພື່ອເຮັດໃຫ້ໃບຕອງອ່ອນ ມັນຈະຊ່ວຍເຮັດໃຫ້ຫໍ່ໄດ້ງ່າຍ ແລະ ບໍ່ແຕກ.
- ຊອຍຫົວສີໃຄ, ໝາກເຂືອ, ໝາກເຜັດໃຫ້ເປັນຕ່ອນນ້ອຍໆ.
- ປາແດກ 3-4 ບ່ວງແກງໃສ່ຖ້ວຍ ຫຼື ໃສ່ຊາມຕາມຄວາມເໝາະສົມ ຈາກນັ້ນກໍເອົາໝາກເຂືອທີ່ຊອຍໄວ້ແລ້ວນັ້ນລົງ ພ້ອມກັບເອົາໝາກເຜັດໃສ່, ເອົາຫົວສີໄຄທີ່ຊອຍໄວ້ນັ້ນລົງ ແລ້ວຕື່ມເກືອ ½ ບ່ວງກາເຟ, ແປ້ງນົວ 1 ບ່ວງກາເຟ ລົງໄປແລ້ວຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ.
- ຈາກນັ້ນກໍນຳໄປໃສ່ໃບຕອງທີ່ກຽມໄວ້ ເພື່ອຫໍ່ແລ້ວເອົາໄປປີ້ງປະມານ 15 ນາທີ
ເພື່ອໃຫ້ຄວາມແນ່ໃຈວ່າມັນສຸກດີ ແລ້ວກ່ອນຈະຮັບປະທານ ເຮົາຄວນໄຂໝົກອອກມາ ບີບເບິ່ງໝາກເຂືອ ຖ້າໝາກເຂືອເປື່ອຍແລ້ວກໍສາມາດຮັບປະທານໄດ້ເລີຍ