March 22, 2024
ຕົ້ນໝາກນາວເປັນພືດທີ່ມີຄວາມສຳຄັນຊະນິດໜຶ່ງ ນິຍົມໃຊ້ໃນການປະກອບອາຫານເນື່ອງຈາກສະເໜ່ຂອງລົດຊາດ ແລະ ກິ່ນຫອມຂອງນໍ້າຄັ້ນ ເຮັດໃຫ້ຫຼາຍໆຄົນມັກ ແລະ ຫຼົງໄຫຼ. ໝາກນາວຊ່ວຍເພີ່ມລົດຊາດໃຫ້ເກີດຄວາມແຊບຫຼາກຫຼາຍ ບໍ່ວ່າຈະເປັນອາຫານຄາວຫວານ ຫຼື ເຄື່ອງດື່ມເຊັ່ນ: ຕຳໝາກຫຸ່ງ, ແຈ່ວ ຫຼຶ ຊາເປັນຕົ້ນ. ນອກນັ້ນ ໝາກນາວຍັງມີສັບພະຄຸນທາງການຢາ ໂດຍການນຳໝາກສົດຄັ້ນເອົານ້ຳໃສ່ເກືອເລັກຫນ້ອຍ ຫຼື ຄັ້ນເອົານ້ຳປະສົມກັບນ້ຳເຜີ້ງ 1 ຕໍ່ 3 ສ່ວນ ຈິບເບົາໆ ຫຼື ຝານບາງໆຈ້ຳເກືອ, ແກ້ໄອ ນຳໃບໝາກນາວປາດເປັນຕ່ອນນ້ອຍໆແຊ່ນ້ຳຮ້ອນດື່ມແບບນ້ຳຊາ ຊ່ວຍຫຼຸດໄຂ້ ແລະ ໃຊ້ປົວຄໍຂ້າເຊື້ອພະຍາດໄດ້ດີ.
ເນື່ອງຈາກ ຄວາມສຳຄັນດັ່ງກ່າວຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ການນິຍົມບໍລິໂພກໝາກນາວນັບມື້ນັບສູງຂຶ້ນ ແລະ ສົ່ງຜົນໃຫ້ລາຄາໝາກນາວນອກລະດູ ເພີ່ມສູງຂຶ້ນ. ເຊັ່ນດຽວກັນຄວາມນິຍົມປູກໝາກນາວກໍເພີ່ມຂຶ້ນ ໃນປະຈຸບັນເລີ່ມມີການຫັນປ່ຽນຈາກການປູກລົງດິນ ມາປູກໃນແທ່ງສ້າງຊີເມັນ ເຊິ່ງຂໍ້ດີຂອງການປູກໝາກນາວໃນທໍ່ສ້າງກໍຄື ສາມາດເຄື່ອນຍ້າຍ ຫຼື ຍົກໄປປູກທີ່ອື່ນໄດ້ ວິທີນີ້ຈະຊ່ວຍຫຼຸດຕົ້ນທຶນການຜະລິດ ຕົ້ນໝາກນາວສາມາດຈະເລີນເຕີບໂຕໄດ້ດີ ດູແລຮັກສາງ່າຍ ໃສ່ປຸ່ຍ ແລະ ໃຫ້ນໍ້າ ເຊັ່ນດຽວກັນກັບການປູກໃນວົງບໍ່ຊີເມນ ແລະ ສາມາດບັງຄັບໃຫ້ໝາກນາວຕິດດອກອອກໝາກນອກລະດູໄດ້ອີກ
ຂັ້ນຕອນ ແລະ ວິທີການປູກໝາກນາວ ໃນບໍ່ຊີເມັນ
ການຕຽມດິນປູກ
ການໃຫ້ນໍ້າ ໃຊ້ສາຍຢາງຫົດນໍ້າ ຫຼື ຕໍ່ລະບົບນໍ້າແບບມິນິສປິງເກີ, ຫົດນໍ້າ 1-2 ມື້ຕໍ່ເທື່ອ ຫຼື ມື້ລະ 1 ເທື່ອ
ການໃສ່ປຸ່ຍ ຫຼັງຈາກໝາກນາວໄດ້ 1 ເດືອນຄວນໃສ່ປຸ່ຍເພື່ອເລັ່ງການຈະເລີນເຕີບໂຕ
ການບົວລະບັດຕົ້ນ
ການປະຕິບັດສຳລັບການປູກໝາກນາວເພື່ອຜະລິດໝາກນອກລະດູ