ສ່ວນປະສົມ
- ກີບດອກອັນຊັນມ່ວງ 1 ຖ້ວຍ
- ນ້ຳຕານ ½ ຖ້ວຍ
- ນ້ຳສະອາດ 2 ຖ້ວຍ
- ນ້ຳໝາກນາວ 1 ບ່ວງແກງ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ລ້າງກີບດອກອັນຊັນໃຫ້ສະອາດ
- ນຳມາໃສ່ເຄື່ອງປັ່ນ ພ້ອມນ້ຳໜ້ອຍໜຶ່ງ ແລ້ວຄັ້ນນ້ຳອອກໃຫ້ໝົດ
- ຕອງ ແລ້ວເທໃສ່ໝໍ້ ຕົ້ມພໍເດືອດແລ້ວໃສ່ໝາກນາວ, ນ້ຳຕານ
- ຊິມ ແລະ ເພີ່ມລົດຊາດຕາມຕ້ອງການ
- ສຸດທ້າຍຈະໄດ້ນ້ຳດອກອັນຊັນສີມ່ວງ ໜ້າຮັບປະທານ, ເກັບໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນເພື່ອຮັບປະທານຄັ້ງຕໍ່ໄປ
ຊັບພະຄຸນດອກອັນຊັນ
- ດອກອັນຊັນມີສ່ວນຊ່ວຍຕໍ່ຕ້ານອານຸມູນອິດສະຫຼະໃນຮ່າງກາຍ,
- ຊ່ວຍເສີມສ້າງພູມຕ້ານທານໃນຮ່າງກາຍ ແລະ ເພີ່ມພະລັງງານໃນຮ່າງກາຍ
- ຊ່ວຍໃນການສະລໍໄວ ແລະ ຮອຍຫ່ຽວແຫ້ງໄວ.
- ຊ່ວຍໃນການບຳລຸງສະໜອງເພີ່ມການໄຫລວຽນເລືອດ
- ມີລິດໃນການລະລາຍລິ້ມເລືອດ, ຊ່ວຍປ້ອງກັນເສັ້ນເລືອດໃນສະໜອງຕີບ, ຊ່ວຍຮັກສາຜົມລົ້ນ, ໃຊ້ແກ້ອາການຟອກຊໍ້າ
- ມີການນຳໃຊ້ດອກເພື່ອເປັນອາຫານ
ຊັບພະຄຸນເພີ່ມເຕີມ ພາເຂົ້າລາວ
ວິທີປຸງແຕ່ງນ້ຳດອກອັນຊັນ ປຶ້ມນ້ຳສະໝຸນໄພ