ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
Home
Discover
Stories
Lao Kitchen
News
About
X
Home
Discover
Species
Champions
Library
Stories
Lao Kitchen
News
About
About Pha Khao Lao
What is Agrobiodiversity?
Our Team
Partners and Contributors
Get Involved
X
Home
»
Stories
»
ວິທີເຮັດໂອດໃບບອນ
ວິທີເຮັດໂອດໃບບອນ
Last updated on December 26, 2024
(first published: December 26, 2024)
by Andy Souvanphakdy
Vegetable Dishes
ໂອດເປັນ ອາຫານພື້ນບ້ານນຳມາເຮັດແຈ່ວໃສ່ປາ ຫຼື ກົບ ກໍແຊບດີ
ສ່ວນປະກອບ
ໃບບອນ
ເກືອ
ເຂົ້າໜຽວໜຶ້ງ
ວິທີເຮັດໂອດ
ເກັບໃບບອນ ມາບົ່ມໄວ້ 3 ມື້ 3 ຄືນ, ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍນຳມາຕາກແດດໃຫ້ແຫ້ງ
ນຳມາຄັ້ນໃສ່ນໍ້າເກືອ, ຫຼັງຈາກນັ້ງກໍລ້າງອອກດ້ວຍນໍ້າສະອາດ ປະມານ 3 ນໍ້າ ຫຼື ຈົນກວ່ານໍ້າລ້າງບອນຈະໃສ
ນຳມາຄັ້ນໃສ່ເກືອ, ກະທຽມ ແລະ ເຂົ້າໜຽວໜຶ້ງສຸກ ແລ້ວນວດໃຫ້ໃບບອນອ່ອນ
ນຳມາໃສ່ຂວດ ໃຊ້ເວລາໝັກ 3 ມື້ ແຕ່ລະມື້ຕ້ອງປ່ຽນນໍ້າ (ເທນໍ້າເກົ່າອອກ ແລ້ວ ເອົານໍ້າໃສ່ໃໝ່)
ຫຼັງຈາກຄົບ 3 ມື້ແລ້ວກໍນຳມາປັ້ນໃຫ້ຈືດ ແລ້ວຈີກ ຫຼື ຊອຍໃຫ້ເປັນຕ່ອນນ້ອຍໆ
ນຳມາໜຶ້ງ ໃຊ້ເວລາປະມານ 1-2 ຊົ່ວໂມງ
ການບົ່ມໃບບອນ
ການໜຶ້ງ
Share
Prev
Previous
Fried, crispy sweet fried minute carp (Chuen Pa Keo)
Next
Brown sweet sugar cane (Nam Oy Kone)
Next
See also
ແຈ່ວໂອດ
Recent Stories
Moringa powder: the green gold
March 22, 2024
ສວນຄົວ ຄືພື້ນຖານ ສໍາລັບໂພຊະນາການທີ່ດີ Home gardens are roots for good nutrition
March 22, 2024
ນໍ້ານົມແບ້ ສຳລັບໂພຊະນາການຂອງເດັກ Do you know You can milk your goats
March 22, 2024
ຖົ່ວຂຽວ ໃຫ້ທາດໂປຣຕິນ Mungbeans protein that comes from plants
March 22, 2024
ປາແຫ້ງບົດ ຊ່ວຍໃຫ້ກະດູກແຂງແຮງ
March 22, 2024