ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
Home
Discover
Stories
Lao Kitchen
News
About
X
Home
Discover
Species
Agrobiodiversity Champions
Library
Stories
Lao Kitchen
News
About
About Pha Khao Lao
What is Agrobiodiversity?
Our Team
Partners and Contributors
Get Involved
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ແຈ່ວບອງເຂົ້າຂົ້ວຊຽງຂວາງ
ແຈ່ວບອງເຂົ້າຂົ້ວຊຽງຂວາງ
Last updated on November 23, 2024
(first published: November 23, 2024)
by ບົວວອນ ທິບພາວັນ
Vegetable Dishes
ແຈ່ວບອງຊຽງຂວາງມີຫຼາກຫຼາຍລົດຊາດ ຢ່າງເຊັ່ນແຈ່ວບອງເຂົ້າຂົ້ວຊຽງຂວາງ ເຊິ່ງເປັນອີກໜຶ່ງອາຫານທີ່ຊາວເມືອງຄໍາ ແຂວງຊຽງຂວາງນິຍົມເຮັດກິນ.
ສ່ວນປະກອບ:
ໝາກເຜັດ
ເຂົ້າຂົ້ວ
ຜັກທຽມ
ໝາກມາດ
ໜໍ່ໄມ້ສົ້ມ
ເກືອ
ແປ້ງນົວ
ນໍ້າຕານ
ຂັ້ນຕອນການປຸງແຕ່ງ
ນໍາໝາກເຜັດໄປຂົ້ວແລ້ວນໍາໄປຕໍາໃຫ້ລະອຽດປະມານ 1 ບ່ວງແກງ
ເອົາໜໍ່ໄມ້ສົ້ມ ແລະ ນໍ້າໜໍ່ໄມ້ສົ້ມປະມານ 1 ບ່ວງຈອງ ປະສົມກັບນໍ້າ 1 ຈອກ ແລ້ວນໍາໄປຕົ້ມໃຫ້ສຸກ, ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ
ຂົ້ວໝາກມາດໃຫ້ມີກິ່ນຫອມ, ຫຼັງຈາກນໍາໄປຕໍາໃຫ້ລະອຽດ ປະມານ 1 ບ່ວງກາເຟ
ປອກຜັກທຽມ ແລ້ວນໍາໄປຂົ້ວໃຫ້ສຸກ ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍຕໍາໃຫ້ລະອຽດ
ນຳໝາກມາດ ແລະ ຜັກທຽມທີ່ກຽມໄວ້ແລ້ວນັ້ນມາຕຳເຂົ້າກັນ ຫຼັງຈາກນັ້ນໃສ່ໝາກເຜັດຕໍາລະອຽດແລ້ວຕື່ມ ເກືອ, ແປ້ງນົວ, ນໍ້າຕານລົງແລ້ວຕໍາໃຫ້ເຂົ້າກັນ
ຈາກນັ້ນເອົາໜໍ່ໄມ້ສົ້ມທີ່ຕົ້ມສຸກແລ້ວນັ້ນ ລົງໄປໃສ່ ແລ້ວຕື່ມເຂົ້າຂົ້ວລົງ ພ້ອມກັບຕື່ມນໍ້າໜໍ່ໄມ້ສົ້ມລົງໜ້ອຍໜຶ່ງ ຈາກນັ້ນຕໍາໃຫ້ເຂົ້າກັນອີກຄັ້ງ
ຊິມເບິ່ງລົດຊາດຕາມໃຈມັກ ຖືວ່າຮັບປະທານໄດ້ແລ້ວ.
Share
Prev
Previous
ກ້ອຍຫອຍໃສ່ຜັກສະເມັກ
Next
Pureed frog (Pon Kop)
Next
See also
ແຈ່ວບອງຊຽງຂວາງ
ແຈ່ວບອງ
ຜະລິດຕະພັນແຈ່ວບອງຊຽງຂວາງ
Recent Stories
Moringa powder: the green gold
March 22, 2024
ສວນຄົວ ຄືພື້ນຖານ ສໍາລັບໂພຊະນາການທີ່ດີ Home gardens are roots for good nutrition
March 22, 2024
ນໍ້ານົມແບ້ ສຳລັບໂພຊະນາການຂອງເດັກ Do you know You can milk your goats
March 22, 2024
ຖົ່ວຂຽວ ໃຫ້ທາດໂປຣຕິນ Mungbeans protein that comes from plants
March 22, 2024
ປາແຫ້ງບົດ ຊ່ວຍໃຫ້ກະດູກແຂງແຮງ
March 22, 2024