ກ້ວຍອົບແສງຕາເວັນດ້ວຍອຸປະກອນທີ່ມີໃນຄົວເຮືອນ

ອຸປະກອນຢູ່ໃນຄົວຍັງສາມາດສ້າງປະໂຫຍດໄດ້ຫລາຍຢ່າງເພື່ອປຸ່ງແຕ່ງ ແລະ ເພື່ອເກັບອາຫານໄວ້ກີນໄດ້ດົນ ດ້ວຍວິທີການແປຮູບ. ຄືດັ່ງແນວຄວາມຄີດດີໆດັ່ງຕໍ່ໄປນີ້.

ການຮັກສາ ແລະ ຖະໜອມອາຫານໄວ້ກີນດົນເປັນອິກວິທີໜື່ງທີ່ຈຳເປັນໃນຊ່ວງເວລານີ້, ໝາກກ້ວຍເປັນໝາກໄມ້ອິກຊະນິດໜື່ງທີ່ມີຄຸນປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍ, ເມື່ອມີໝາກກ້ວຍຫຼາຍກີນບໍ່ໝົດ ສາມາດນຳກ້ວຍອົບແສງຕາເວັນດ້ວຍອຸປະກອນທີ່ມີໃນຄົວເຮືອນ ເມື່ອຢູ່ໃນຊາມອົບ
ອຸນຫະພູມສູງເຖິງ 55-60 ອົງສາ C, ອຸນຫະພູມພາຍນອກ 37-40 ອົງສາ C.

ອຸປະກອນ
– ຊາມສະເຕນເລດ 1 ອັນ
– ຕະແກງອະລູມີນຽມ 1 ແຜ່ນ
– ແຜ່ນແກ້ວຫນາ 3-5 ມມ 1 ແຜ່ນ
– ກ້ວຍນຳ້ສຸກ 2 ຫວີ

ວິທີການ
– ປອກກ້ວຍລ້າງນໍ້າເກືອ
ສຳລັບຊາມ ເອົາຕະແກງຮອງຂ້າງໃນ ເອົາກ້ວຍວາງໃສ່ ຕັ້ງງ່ຽງໃຫ້ອາຍນໍ້າໄຫລລົງ ເອົາເຈ້ຍຮອງໃຫ້ນໍ້າສາມາດໄຫລອອກມາໄດ້

ມື້ທີ່ 3 ກິ່ນຫອມຄືນຳ້ເຜີ້ງ, ກໍ່ສາມາດເກັບໄວ້ບ່ອນມິດຊິດ ຫຼື ເກັບໄວ້ຕູ້ເຢັນ ເພື່ອຮັກສາໄວ້ກີນດົນໄດ້.

Phongphaybounໝາກກ້ວຍອົບແຫ້ງດ້ວຍແສງຕາເວັນ.

ຂອບໃຈທີ່ແບ່ງປັນຄວາມຮູ້…ຈາກ ອຈ. ພົງໄພບູນ ພອນປະເສີດ

Share