ໂຄງການຕາບີ ໃນປະເທດລາວ, ອາດໃຫ້ຄວາມສະດວກໃນລະດັບໜື່ງກ່ຽວກັບຄວາມໜັ້ນຄົງທາງດ້ານສະບຽງອາຫານ, ມີຫຼັກຖານທີ່ຊັດເຈນວ່າ ຄວາມຫຼາກຫຼາຍທາງດ້ານທຳມະຊາດຂອງພືດ ແລະ ສັດໃນລະດັບສູງ ເຊິ່ງປະກົດຫຼັກຖານຂອງອາຫານລາວ ສ່ວນຫຼາຍນັ້ນມີລະດັບການປ້ອງກັນອຸນຫະພູມເຊັ່ນນີ້, ຊະນິດພັນບາງຊະນິດມີການປັບຕົວຕາມທຳມະຊາດຕໍ່ສະພາບອາກາດສຸດຂົ້ວໄດ້ດີກວ່າຊະນິດອື່ນໆ ແລະ ດ້ວຍເຫດນີ້ພືດທີ່ເກີດຂື້ນເອງຕາມທຳມະຊາດໃນສະພາບພູມິປະເທດທີ່ເຮັດກະສິກຳຈື່ງມີລະດັບຄວາມປອດໄພຂອງອາຫານດີຂຶ້ນກວ່າລະບົບທີ່ມີພື້ນຖານຈາກການຜະລິດທີ່ມີພຽງຈຳນວນຊະນິດ ແລະ ສາຍພັນໜ້ອຍ. ສະນັ້ນລາວເຮົາຈື່ງຊະນະກ່ຽວກັບບັນຫານີ້.
ໂດຍ: ເຄວິນ ແຄມພ.