ສ່ວນປະສົມ
- ໝາກສົ້ມພໍດີແຫ້ງ ½ ຈອກກາເຟ
- ນ້ຳຕານ 2 ຈອກກາເຟ
- ເກືອ 1 ບ່ວງແກງ
- ນ້ຳ 5 ຖ້ວຍ
rareseeds.com
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ລ້າງໝາກສົ້ມພໍດີໃຫ້ສະອາດ ປະໄວ້
- ຄ້າງໝໍ້ໃສ່ນ້ຳໃຫ້ຮ້ອນ ຕາມດ້ວຍໝາກສົ້ມພໍດີ (ຕົ້ມຈົນກ່ວາໝາກສົ້ມພໍດີຈະປ່ຽນເປັນສີແດງ ແລະ ອ່ອນ)
- ຕອງໝາກສົ້ມພໍດີອອກຈາກນ້ຳໃຫ້ໝົດ, ແລ້ວນຳໄປຕົ້ມອີກເທື່ອໜຶ່ງ
- ໃສ່ນ້ຳຕານ ແລະ ເກືອ ຕົ້ມໃຫ້ລະລາຍ ແລ້ວປິດໄຟ ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ
- ເທໃສ່ຈອກ ຫຼື ແກ້ວນ້ຳເພື່ອເກັບໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນດື່ມເທື່ອຕໍ່ໄປ
ຄຳແນະນຳ
- ເພື່ອເພີ່ມຄວາມສົດຊື່ນ ໃສ່ນ້ຳກ້ອນຂະນະດື່ມ
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມ: ປຶ້ມນ້ຳສະມຸນໄພ
ວີດີໂອເພີ່ມເຕີມ Manipuri Foodie