ວິທີການເຮັດຫໍ່ ຫຼື ໝົກ
1. ຕັດໃບຕອງໃຫ້ໄດ້ຂະໜາດ 25 x 30 ຊມ (ແຕ່ລະຫໍ່ ໃຊ້ 2 ໃບ). ນຳໃບຕອງໄປຕົ້ມນ້ຳ ຈົນກ່ວາຈະອ່ອນ ເພື່ອຄວາມສະດວກ ແລະ ງ່າຍ ໃນເວລາ ຫໍ່
2. ວາງຕອງທັງສອງໃບຂະໜານ ຫຼື ຂ່ວຍກັນ, ຕັກສ່ວນປະສົມທີ່ຈະຫໍ່ ໃສ່ເຄິ່ງກາງລະຫວ່າງຕອງທັງສອງໃບ ໃຫ້ພໍປະມານ
3. ໃຊ້ມືພັບສອງຂ້າງເຂົ້າຫາກັນ
4. ຈັບປາຍສົ້ນທັງສອງຂ້າງໃສ່ກັນ, ຄວນໃຫ້ເຄິ່ງກາງແໜ້ນ
kees Sprengers (Food from Northern Lao)
5. ພັບສອງສົ້ນຂວາ ແລະ ຊ້າຍ ທີ່ເຫຼືອຫຼັງຈາກການໃສ່ສ່ວນປະສົມ ເຂົ້າຫາກັນ
kees Sprengers
6. ພັບປາຍສົ້ນທີ່ເຫຼືອຢູ່ດ້ານເທິງເຂົ້າ
7. ຂັດຫໍ່ໝົ້ກ ດ້ວຍໄມ້ນ້ອຍ ປາຍແຫຼມ
kees SprengersKees Sprengers
ສຳເລັດແລ້ວ
ຂໍ້ມູນຈາກ ອາຫານພາກເໜືອລາວ ປຶ້ມສູດອາຫານເຮືອນພັກທ່າເຮືອ