ການກະກຽມ
• ເລືອກສະເພາະປາແຝກ ທີ່ລ້ຽງໄວ້ໃນນາເຂົ້າ
• ກຽມເກືອເມັດຫວຽດນາມໄວ້
• ກຽມໄຫ ໄວ້ສຳລັບໃສ່ປາ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ກຽມເກືອໃສ່ຖ້ວຍໃຫ້ເຕັມ 1 ຖ້ວຍ
2. ໃສ່ປາແຝກໃຫ້ເຕັມ 3 ຖ້ວຍ
3. ຄົນປາແດກ ແລະ ເກືອ ເຂົ້າກັນໃຫ້ທົ່ວ
4. ນຳເອົາປາທີ່ຄົນແລ້ວມາໃສ່ໄຫ ບໍ່ໃຫ້ໃສ່ນ້ຳ, ເອົາແພອັດໃຫ້ແຈບດີ
5. ສຳເລັດຂັ້ນຕອນນີ້ ປະໄວ້ 1-2 ອາທິດນຳມາປຸງແຕ່ງອາຫານໄດ້
ຂໍ້ມູນຈາກ ປຶ້ມອາຫານ ບ້ານເຮົາ