March 13, 2024
ການປູກ
– ເອົາແກ່ນໝາກຖົ່ວປູກໃສ່ຂຸມ ຫຼື ໜານທີ່ໄດ້ກະກຽມໄວ້ເລິກປະມານ 3 ຊມ.
ການບົວລະບັດຮັກສາ
– ຫົດນໍ້າໃຫ້ພຽງພໍ, ເມື່ອຈະເລີນເຕີບໂຕດີ ແລະ ຍາວຂຶ້ນຮາວ ຫຼື ຊັ້ງ (ຄ້າງ) ແລ້ວຈຶ່ງໃຫ້ນໍ້າໜ້ອຍລົງ.
– ຖ້າວ່າຜັກຂະຫຍາຍຕົວຊ້າຄວນຈີ້ມດິນອ້ອມຕົ້ນໃສ່ຝຸ່ນຄອກຕາມບໍລິເວນຕົ້ນ, ຫົດນໍ້າໃຫ້ຊົມ.
ການເກັບກ່ຽວ:
ສໍາລັບໝາກຖົ່ວຍາວສາມາດເກັບໄດ້ທັງໝາກ ແລະ ຍອດ.
ການເກັບ ແລະ ຮັກສາໄວ້ກິນຍາວນານ
– ເກັບເອົາໝາກຖົ່ວ, ລ້າງນໍ້າໃຫ້ສະອາດປະໃຫ້ນໍ້າສະເດັດຫຼັງຈາກນັ້ນເອົາໃສ່ຖົງຢາງອັດໃຫ້ແໜ້ນເອົາເຂົ້າໄວ້ຕູ້ແຊ່ ຫຼື ຕູ້ເຢັນ.
– ຖົ່ວພູ, ຖົ່ວຍາວ, ຖົ່ວເບີ, ສາມາດນໍາໄປລວກ ຫຼື ຕົ້ມສຸກແລ້ວນໍາໄປດອງໃສ່ຖັງ, ໄຫ, ບັ້ງໄມ້ ຫຼື ຕາກແດດໃຫ້ແຫ້ງດີ ໃສ່ຖົງຢາງອັດໃຫ້ແຫນ້ນເກັບມ້ຽນໄວ້ທີ່ຮົ່ມ ແລະ ແຫ້ງດີ.
ຄຸນຄ່າທາງໂພຊະນາການ
ເປັນແຫຼ່ງຂອງໂປຣຕີນທີ່ປະກອບດ້ວຍວິຕາມິນເອ, ຊີ ແລະ ແຮ່ທາດທີ່ສໍາຄັນຕ່າງໆ, ເປັນອາຫານປະກອບໄດ້ເປັນຢ່າງດີ, ໂດຍສະເພາະພຶດຕະກຸນຖົ່ວສາມາດກິນທົດແທນທາດຊີ້ນໄດ້.
ຂໍ້ມູນຈາກ: ປື້ມເນື້ອໃນຄູ່ມືເຝິກອົບຮົມການຜະລິດກະສິກໍາຂອງສະຖານການສຶກສາ