ສ່ວນປະສົມ
• ນ້ຳມັນ ½ ຈອກກາເຟ
• ກະທຽມ 1 ຫົວນ້ອຍ ຫຼື 5 ກີບໃຫ່ຍ
• ຊີ້ນໝູ 150 g
• ສະອິວ 1 ບ່ວງແກງ
• ນ້ຳປາ 1 ບ່ວງແກງ
• ຜັກກາດກວາງຕຸ້ງ ຊອຍ 1 ມັດໃຫ່ຍ ຫຼື 300 g
• ນ້ຳມັນຫອຍ 1 ບ່ວງແກງ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ຄ້າງໝໍ້ກະທະ,ທອດກະທຽມປະມານ 2 ນາທີ ແລ້ວໃສ່ຊີ້ນໝູ, ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ
2. ໃສ່ສະອິ້ວ ແລະ ນ້ຳປາ 1 ບ່ວງແກງ, ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນປະມານ 1 ນາທີ
3. ໃສ່ຜັກ, ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນປະມານ 1 ນາທີ
4. ປິດຝາໄວ້ 2 ນາທີ, ຊິມ ແລະ ເພີ່ມລົດຊາດດ້ວຍນ້ຳມັນຫອຍ ສືບຕໍ່ຂົ້ວຈົນຜັກສຸກ ຫຼື ປ່ຽນສີ, ຖ້າຫາກນ້ຳແຫ້ງ ອາດຈະເພີ່ມນ້ຳໃສ່ໜ້ອຍໜຶ່ງ
5. ຕັກໃສ່ຈານ ຮັບປະທານກັບອາຫານລາວຈານອື່ນໆໄດ້ຕາມຕ້ອງການ
ຄຳແນະນຳ
• ໃສ່ໝາກເຜັດກ່ອນຂົ້ວຊີ້ນ ເພື່ອເພີ່ມລົດຊາດໃຫ້ເຜັດ
• ໃສ່ຊີ້ນໄກ່, ເປັດ ຫຼື ໄກ່ງວງ ແທນຊີ້ນໝູ
• ຜັກກາດຂາວ, ໝາກຖົ່ວຝັກຍາວ, ໝາກແຕງ, ໝາກອຶ, ຜັກບົ້ງ ຫຼື ຜັກອື່ນໆ
• ເພີ່ມລົດຊາດດ້ວຍ ສະມຸນໄພ
• ຂ່າ (ຂົ້ວ 10 ວິນາທີ ຕັກອອກພັກໄວ້, ໃສ່ ຫຼັງຈາກຂົ້ວຊີ້ນຮຽບຮ້ອຍແລ້ວ)
ຂໍ້ມູນຈາກ ອາຫານພາກເໜືອລາວ ປຶ້ມສູດອາຫານເຮືອນພັກທ່າເຮືອ
ວີດີໂອໂດຍ FoodTravelTVChannel