ສ່ວນປະສົມ
• ຜັກກູດ ຊອຍຍາວ 10 ຊມ 3 ຈອກ,ລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ ( ໃຊ້ຜັກກູດທີ່ ອາຍຸນ້ອຍຈະດີກ່ວາ , ຖ້າໃຊ້ຜັກກູດທີ່ອາຍຸແກ່ ໃຫ້ເລືອກຕັດເອົາສະເພາະກ້ານທີ່ອ່ອນ)
• ນ້ຳມັນ 3 ບ່ວງແກງ
• ໝາກເຜັດດິບ 2-4 ນ້ອຍ
• ກະທຽມຊອຍ 2 ບ່ວງແກງ
• ນໍ້າປາ 2 ບ່ວງແກງ
• ໝາກເລັ່ນ ໜ່ວຍເຄິ່ງ ຜ່າເປັນ 8 ປ່ຽງ
• ຊອດຫອຍນາງລົມ 2 ບ່ວງແກງ
ສຳລັບ 2-4 ຄົນ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ໃສ່ນ້ຳມັນ 3 ບ່ວງແກງລົງໝໍ້, ຫຼັງຈາກໝໍ້ຮ້ອນໃຫ້ໃສ່ກະທຽມ ຄົນດ້ວຍກະວັກປະມານ1ນາທີ ຕາມດ້ວຍໝາກເຜັດ. ໃສ່ຜັກກູດ ແລະ ນ້ຳສະອິ້ວ ຄົນ 2-3 ນາທີແລ້ວໃສ່ມາກເລັ່ນຕາມດ້ວຍ ຊອດຫອຍນາງລົມ 2 ບ່ວງແກງ
2. ຕັກໃສ່ຈານພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
ໃສ່ຊີ້ນໝູກ່ອນຜັກກູດ ຫຼັງຈາກກະທຽມສຸກ ຖ້າຕ້ອງການ
ຂໍ້ມູນຈາກ ອາຫານພາກເໜືອລາວ (ປຶ້ມສູດອາຫານເຮືອນພັກທ່າເຮືອ)