ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ຂົ້ວສາຍບົວ
ຂົ້ວສາຍບົວ
Last updated on December 22, 2024
(first published: December 22, 2024)
by Andy Souvanhphukdee
ປະເພດຜັກ
ສາຍບົວ ນໍາມາກິນ ເປັນຜັກສົດ ຫຼື ນໍາໄປປຸງແຕ່ງເປັນອາຫານ ນອກຈາກນີ້ຍັງສາມາດນໍາໄປເຮັດເຂົ້າໝົມໄດ້
ສ່ວນປະສົມ
ສາຍບົວ 8-10 ກ້ານ ຍາວ 10 ຊມ
ຜັກທຽມ 2-3 ກີບ
ຫົວຜັກບົ່ວ 1 ຫົວ
ນ້ຳມັນ
ໝາກເຜັດ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ນຳສາຍບົວມາປອກເປືືອກອອກໃຫ້ໝົດ
ຊອຍສາຍບົວເປັນຕ່ອນ ບາງ ຫຼື ໜາ ຕາມຕ້ອງການ
ຊອຍໝາກເຜັດ, ກະທຽມ ແລະ ຫົວຜັກບົ່ວ
ຄ້າງໝໍ້ໃສ່ນ້ຳມັນ, ລໍຖ້າໃຫ້ນ້ຳມັນຮ້ອນແລ້ວໃສ່ກະທຽມ, ຫົວຜັກບົ່ວ
ກຽວຈົນກ່ວາກະທຽມຈະປ່ຽນສີ ແລ້ວໃສ່ສາຍບົວ ແລະໝາກເຜັດ
ຂົ້ວຈົນກ່ວາສາຍບົວຈະສຸກ ປະມານ 4-5 ນາທີ
ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
ສາມາດໃສ່ຊີ້ນໄກ່, ໝູ ຫຼື ກຸ້ງ ໄດ້ຕາມຕ້ອງການ
Share
Prev
Previous
ວິທີການລ້ຽງສັດປີກ
Next
ວິທີເຮັດນ້ໍາໝັກຊີວະພາບ
Next
See also
ການລ້ຽງ ແລະ ປ້ອງກັນພະຍາດສັດປີກ
ລ້ຽງສັດປີກຮັບອາກາດປ່ຽນ
ການລ້ຽງໄກ່
ການລ້ຽງເປັດ
7 ເຕັກນິກການລ້ຽງໄກ່ໃຫ້ໄຂ່ດົກ ແລະ ໜ່ວຍໃຫຍ່
Recent Stories
ສວນຄົວ ຄືພື້ນຖານ ສໍາລັບໂພຊະນາການທີ່ດີ Home gardens are roots for good nutrition
March 22, 2024
ຜັກອີຮຸມ ສຸດຍອດຂອງຜັກໃບຂຽວ Moringa powder: the green gold
March 22, 2024
ຖົ່ວຂຽວ ໃຫ້ທາດໂປຣຕິນ Mungbeans protein that comes from plants
March 22, 2024
ມາເບິ່ງວິທີຊອກຊື່ພືດຂອງຮ້ານໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ທີ່ມາຂອງຊື່ຮ້ານອາຫານ ໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024