ເຄື່ອງປະກອບ
- ໝາກຄໍ້ຂຽວ 20-25 ໜ່ວຍ
- ນໍ້າຕານຊາຍແດງ ½ ບ່ວງຊາ
- ເກືອ1/5 ບ່ວງຊາ
- ນໍ້າອຸ່ນ 1 ຖ້ວຍ
ໝາກຄໍ້ຂຽວ / Taraw palm
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ນຳມາແຊ່ນໍ້າທຳມະດາ 20 ນາທີ ຫຼັງຈາກນັ້ນນຳມາແຊ່ນໍ້າອຸ່ນປະມານ 15-20 ນາທີ (ລະວັງ ຢ່າໃຫ້ນໍ້າຮ້ອນຫຼາຍ ເພາະຈະເຮັດໃຫ້ເນື້ອໝາກຄໍ້ເປັນກະດັນ ຫຼື ແຂງ)
- ນໍາໝາກຄໍ້ມາປອກເປືອກ ແລ້ວຄັ້ນໃສ່ກັບນໍ້າຕານ ແລະ ເກືອ
- ນໍາມາຄັ້ນ ຫຼື ບ່າຍໃສ່ປັ້ນເຂົ້າໜຽວຮ້ອນໆ ພ້ອມຮັບປະທານ
ສາມາດໃສ່ນໍ້າຕານ ຫຼື ບໍ່ໃສ່ກໍໄດ້ແລ້ວແຕ່ຄວາມມັກ
ສູດ ເກດສະລິນ