ເຄື່ອງປະກອບ
• ກະປູນາ 5 ກິໂລ
• ເກືອ 1/2 ຖ້ວຍນ້ອຍ
• ຫົວສີໄຄ 5 ຫົວ
• ໃບຂ່າ 3 ໃບ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ລ້າງກະປູໃຫ້ສະອາດ
2. ຊອຍຫົວສີໄຄ ແລະ ໃບຂ່າເປັນຕ່ອນນ້ອຍໆ ແລບໆ
3. ນຳກະປູ,ຫົວສີໄຄ ແລະ ໃບຂ່າມາຕຳໃສ່ຄົກໃຫ້ແຫຼກ
4. ໃສ່ນ້ຳໜ້ອຍໜຶ່ງ, ແລ້ວນຳມາຕອງເອົາແຕ່ນ້ຳກະປູທີ່ເປັນສີດຳ. ປະໄວ້ 1 ຄືນ
5. ນຳນ້ຳປູໄປຕົ້ມດ້ວຍໄຟອ່ອນໆ, ປຸງລົດຊາດດ້ວຍເກືອ. ຂ້ຽວຈົນນ້ຳປູຂຸ້ນໜຽວດີ
6. ປົງລົງປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ ແລ້ວຕັກໃສ່ກະປຸກປິດຝາໃຫ້ແໜ້ນ ເກັບໄວ້ກິນໄດ້ດົນປະມານ 1-2 ປີ.
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຈາກ ປຶ້ມອາຫານລາວ (ວິທີ່ເຮັດອາຫານເກັບໄວ້ກິນດົນ)
ວີດີໂອແນະນຳ KrazyKAT Recipes