ສ່ວນປະສົມ
• ກ້ວຍນໍ້າ 1 ຫວີ
• ນໍ້າປາຍກະທິ 500 ml
• ໃບເຕີຍຫອມ 2 ໃບ
• ນໍ້າຕານ 8 ບ່ວງແກງ
• ເກືອຍິບໜຶ່ງ
• ຫົວກະທິ 400 ml
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ຕົ້ມໝາກກ້ວຍນໍ້າ ໃນນໍ້າຝົດ ປະມານ 3-5 ນາທີ ຈົນໝາກກ້ວຍແຕກ
2. ຕັກຂຶ້ນມາ, ປອກເປືອກ ແລະ ຕັດເປັນຕ່ອນພໍດີຄໍາ
3. ຕົ້ມນໍ້າປາຍກະທິກັບໃບເຕີຍຈົນຟົດ ໃສ່ໝາກກ້ວຍລົງໄປພ້ອມດ້ວຍນໍ້າຕານ ແລະ ເກືອ
4. ຕົ້ມຈົນຟົດອີກເທື່ອນຶ່ງ ໃສ່ຫົວກະທິລົງໄປ ຕົ້ມຈົນຟົດປະມານ 3 ນາທີ
5. ຕັກໃສ່ຖ້ວຍ ພ້ອມຮັບປະທານ
ຂໍ້ມູນຈາກ SNV Netherlands Development Organisation
ວີດີໂອຈາກ Boonta Laostyle