ສ່ວນປະສົມ
• ຖົ່ວເຫຼືອງ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
• ນ້ຳ 1 ລິດ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ລ້າງຖົ່ວເຫຼືອງໃຫ້ສະອາດ ປະມານ 5-6 ນ້ຳ ເພື່ອບໍ່ໃຫ້ມີກິ່ນບູດເນົ່າ, ນຳເອົາເສດເປືອກຖົ່ວອອກໃຫ້ໝົດ ແລ້ວ ນຳໄປແຊ່ນ້ຳ 3-4 ຊົ່ວໂມງ
2. ເທນ້ຳອອກໃຫ້ໝົດ ເພື່ອນຳເອົາແຕ່ຖົ່ວເຫຼືອງມາໃສ່ເຄື່ອງປັ່ນ
3. ໃສ່ນ້ຳ 1 ລິດ ກ່ອນທີ່ຈະປັ່ນ
4. ຫຼັງຈາກປັ່ນແລ້ວ ໃຫ້ເທນ້ຳອອກໃສ່ໂຖໄວ້ ຕອງດ້ວຍເຄື່ອງຕອງ ຫຼື ຜ້າຂາວບາງ
5. ນຳຖົ່ວເຫຼືອງທີ່ເຫຼືອ ຈາກການຕອງມາປັ່ນອີກເທື່ອໜຶ່ງ ໂດຍໃຊ້ວິທີດຽວກັນ ຄືໃສ່ນ້ຳ 1 ລິດ
6. ນຳນ້ຳຖົ່ວເຫຼືອງມາຕົ້ມດ້ວຍໄຟອ່ອນ ປະມານ 30-40 ນາທີ, ຄວນຄົນທຸກໆ 30-40 ວິນາທີ ເພື່ອບໍ່ໃຫ້ໄຟໄຫມ້ກົ້ນໝໍ້
ຄຳແນະນຳ
• ໃສ່ນ້ຳຕານ ຫຼື ນ້ຳເຊື່ອມ ເພື່ອເພີ່ມຄວາມຫວານ
• ໃສ່ໃບເຕີຍເວລາຕົ້ມ ເພື່ອກິ່ນຫອມ