ໝາກແຄ່ນ ພືດເປັນຢານິຍົມໃຊ້ເປັນເຄື່ອງເທດສະໝຸນໄພ ຮັກສາກະເພາະ ແລະ ພະຍາດລຳໄສ້
ສ່ວນປະກອບ
- ປາ 1 ໂຕ
- ຫົວສີໄຄ 3 ຫົວ
- ຫອມບົວແຫ້ງ 3 ຫົວ
- ໃບຂີ້ຫູດ 3 ໃບ
- ໝາກແຄ່ນ 1 ບ່ວງກາເຟ
- ໝາກເຜັດດິບ 5 ໝາກ
- ຮາກຫອມປ້ອມ 5 ຮາກ
- ຜັກຊີ 5 ຕົ້ນ
ວິທີປຸງແຕ່ງ:
- ນຳປາມາຄົວ,ແພ່ອອກ ແລ້ວລ້າງໃຫ້ສະອາດ
- ຕຳຫົວສີໄຄ,ຫອມບົວແຫ້ງ,ໝາກແຄ່ນ,ໝາກເຜັດດິບ, ຮາກຫອມປ້ອມ, ຜັກຊີ ແລະ ໃບຂີ້ຫູດ ໃຫ້ລະອຽດ, ປຸງລົດຕາມໃຈມັກ
- ເອົາເຄື່ອງທີ່ຕຳແລ້ວນັ້ນມາເອືອບໃສ່ປາ
4. ຫັກທົບຫົວກັບຫາງປາເຂົ້າຫາກັນ ແລ້ວໃຊ້ໄມ້ຫີບຄີບ ເອົາໄມ້ຕອກມັດໃຫ້ແໜ້ນດີ
5. ນຳໄປປີ້ງ ໃຊ້ໄຟປານກາງ ປະມານ 60 ນາທີ ຫຼື ຈົນກວ່າປາສຸກດີ
6. ພ້ອມຮັບປະທານກັບລວກຜັກ ແລະ ແຈ່ວແຊບໆ