ຈາກບົດຄວາມຈາກ Harvard Health Publishing ລະບຸວ່າ ຜັກ ແລະ ໝາກໄມ້ທີ່ມີທາດນໍ້າຕານສູງ (Glycemic Index) ເຊິ່ງເຮົາຄວນຫຼີກລ້ຽງໃນການຮັບປະທານຫຼາຍຈົນເກີນໄປ ເພາະມັນຈະສົ່ງຜົນເຮັດໃຫ້ສຸຂະພາບຮ່າງກາຍເຮົາມີບັນຫາ ຊຶ່ງອາດສ່ຽງເປັນພະຍາດຫົວໃຈ ແລະ ຫຼອດເລືອດຕັນຈົນໄປເຖິງຂັ້ນເສຍຊີວິດໄດ້.
ຜັກ ແລະ ໝາກໄມ້ທີ່ມີທາດນ້ຳຕານສູງ ທີ່ເຮົາຄວນຈໍາກັດປະລິມານໃນການຮັບປະທານໄດ້ແກ່:
ໂດຍອີງຕາມຂໍ້ມູນຈາກໂຮງໝໍແມັດຄໍມິກ ( McCORMICK ) ໄດ້ໃຫ້ຂໍ້ມູນກ່ຽວກັບ Glycemic Index ວ່າ ເປັນດັດສະນີທີ່ໃຊ້ໃນການວັດປຽບທຽບຄວາມສາມາດໃນການດູດຊືມອາຫານ ຊຶ່ງມີຜົນເຮັດໃຫ້ລະດັບນໍ້າຕານໃນເລືອດເພີ່ມຂຶ້ນສູງຂອງອາຫານຊະນິດຕ່າງໆ ໂດຍອາຫານທີ່ມີຄ່າ Glycemic Index ສູງຈະເຮັດໃຫ້ຮ່າງກາຍເຮົາດູດຊືມໄວ້ ແລະ ເຮັດໃຫ້ຫິວໄດ້ງ່າຍ ຢາກກິນອາຫານເພີ່ມຂຶ້ນ ແລະ ຫຼາຍຂຶ້ນຈົນໄປເຮັດໃຫ້ນໍ້າໜັກເພີ່ມຂຶ້ນ ກາຍເປັນຕົ້ນເຫດເຮັດໃຫ້ສ່ຽງຕໍ່ເປັນພະຍາດເບົາຫວານປະເພດ 2 ແລະ ສ່ຽງເປັນພະຍາດຫຼອດເລືອດໃນຫົວໃຈ.
ການຮັບປະທານພືດຜັກທີ່ມີທາດນໍ້າຕານ ຫຼາຍເກີນໄປ ເຮັດໃຫ້ສຸຂະພາບບໍ່ແຂງແຮງ ແລະ ພະຍາດບຽດບຽນໄດ້ງ່າຍ. ດັ່ງນັ້ນຄວາມປ່ຽນພືດຕິກຳການຮັບປະທານອາຫານ, ກ່ອນຮັບປະທານຄວນສຶກສາຂໍ້ມູນຂອງພືດຜັກແຕ່ລະຊະນິດໃຫ້ດີເສຍກ່ອນ ເພື່ອປ້ອງກັນບໍ່ໃຫ້ມີປັນຫາຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງທ່ານ.