ສ່ວນປະກອບ
- ຊີ້ນໄກ່ 2 ຖ້ວຍ
- ຫອມບົ່ວ 5-6 ຕົ້ນ
- ໝາກເຜັດດິບ 5 ໜ່ວຍ
- ຜັກຊີ 5 ຕົ້ນ
- ໝາກແຄ່ນ 10-15 ໜ່ວຍ
- ເຂົ້າເບືອ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ເກືອ 1 ບ່ວງກາເຟ
ວິທີການ
- ກຽມເຂົ້າເບືອ ໂດຍນໍາເຂົ້າສານໄປແຊ່ນໍ້າປະມານ 5-8 ນາທີ ແລ້ວນໍາມາຕໍາໃຫ້ລະອຽດ
- ຕັດຊີ້ນໄກ່ໃຫ້ໄດ້ຂະໜາດຕາມທີ່ຕ້ອງການ
- ຕໍາໝາກແຄ່ນ ໝາກເຜັດດິບ ແລະ ເກືອໃຫ້ລະອຽດແລ້ວນໍາມາປະສົມກັບຊີ້ນໄກ່
- ກະກຽມໃບຕອງ ໂດຍການນໍາໃບຕອງໄປລົນໄຟໃຫ້ອ່ອນ
- ຈາກນັ້ນນຳຊີ້ນທີ່ປຸ່ງໄວ້ນັ້ນນຳມາຫໍ່ດ້ວຍໃບຕອງແລ້ວມັດໃຫ້ແໜ້ນ ຫຼັງຈາກນັ້ນນໍາໄປໜຶ້ງປະມານ 20-30 ນາທີ.
ແຫຼ່ງຂໍ້ມູນ: ແມ່ລີ ອາຍຸ 59 ປີ ເມືອງຄໍາ ແຂວງຊຽງຂວາງ