ສ່ວນປະກອບ
- ນົກກະທາ 5 ໂຕ
- ຫົວປີ 2 ຫົວນ້ອຍ
- ຫອມບົ່ວແຫ້ງ 3 ຫົວ
- ຫອມປ້ອມ 5 ຕົ້ນ
- ຫອມບົ່ວໃບ 5 ຕົ້ນ
- ຫອມລາບ 1 ກຳມື(ຊອຍຖ້າໃບໃຫ່ຍຫຼາຍເກີນໄປ)
- ເຂົ້າຂົ້ວ 3 ບ່ວງແກງ
- ໝາກເຜັດດິບ 5-7 ໝາກ(ເພື່ອປະດັບຈານ)
- ໝາກເຜັດດິບຊອຍ 1 ບ່ວງແກງ
- ໝາກນາວ 1-2 ໝາກ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ປີ້ງນົກໃຫ້ສຸກດີ ແລ້ວຟັກ ຕາມໃຈມັກ
- ຊອຍຫົວປີໃຫ້ນ້ອຍໆແລບໆ (ຊອຍໃສ່ນ້ຳປະສົມເກືອ ຫຼື ໝາກນາວ ຈົນກວ່າຈະນຳໄປໃຊ້ປຸ່ງແຕ່ງ)
- ຊອຍຫອມບົ່ວແຫ້ງ ແລະ ຫອມບົ່ວຫອມປ້ອມ ກຽມໄວ້
- ເອົານົກ, ຫົວປີ, ຫອມບົ່ວແຫ້ງ, ໝາກເຜັດຊອຍ ແລະ ເຂົ້າຂົ້ວ ມາຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ປຸງລົດຊາດຕາມໃຈມັກ
- ຕາມດ້ວຍຫອມ ແລະ ໝາກເຜັດເພື່ອປະດັບຈານໃຫ້ສວຍງາມ
ແນະນຳ: ກິນກັບໃບໝາກນອດຂົມອ່ອນໆ ກໍແຊບດີ