ລາບນົກກະທາ

ລາບນົກກະທາ

ສ່ວນປະກອບ

  • ນົກກະທາ 5 ໂຕ
  • ຫົວປີ 2 ຫົວນ້ອຍ
  • ຫອມບົ່ວແຫ້ງ  3 ຫົວ
  • ຫອມປ້ອມ 5 ຕົ້ນ
  • ຫອມບົ່ວໃບ     5 ຕົ້ນ
  • ຫອມລາບ 1 ກຳມື(ຊອຍຖ້າໃບໃຫ່ຍຫຼາຍເກີນໄປ)
  • ເຂົ້າຂົ້ວ 3 ບ່ວງແກງ
  • ໝາກເຜັດດິບ 5-7 ໝາກ(ເພື່ອປະດັບຈານ)
  • ໝາກເຜັດດິບຊອຍ 1 ບ່ວງແກງ
  • ໝາກນາວ 1-2 ໝາກ

ວິທີປຸງແຕ່ງ

  1. ປີ້ງນົກໃຫ້ສຸກດີ ແລ້ວຟັກ ຕາມໃຈມັກ
  2. ຊອຍຫົວປີໃຫ້ນ້ອຍໆແລບໆ (ຊອຍໃສ່ນ້ຳປະສົມເກືອ ຫຼື ໝາກນາວ ຈົນກວ່າຈະນຳໄປໃຊ້ປຸ່ງແຕ່ງ)
  3. ຊອຍຫອມບົ່ວແຫ້ງ ແລະ ຫອມບົ່ວຫອມປ້ອມ ກຽມໄວ້
  4. ເອົານົກ, ຫົວປີ, ຫອມບົ່ວແຫ້ງ, ໝາກເຜັດຊອຍ ແລະ ເຂົ້າຂົ້ວ ມາຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ປຸງລົດຊາດຕາມໃຈມັກ
  5. ຕາມດ້ວຍຫອມ ແລະ ໝາກເຜັດເພື່ອປະດັບຈານໃຫ້ສວຍງາມ

ແນະນຳ: ກິນກັບໃບໝາກນອດຂົມອ່ອນໆ ກໍແຊບດີ

 

Share