ສ່ວນປະສົມ
• ໝູບົດ 1-1 ½ ຈອກກາເຟ
• ກະທຽມ (ປອກເປືອກ) 3 ກີບ
• ເກືອ 1/ຟ ບ່ວງຊາ
• ໝາກເຜັດດິບ ສີຂຽວ 1 ໜ່ວຍນ້ອຍ
• ຄະນໍ ¾-1 ບ່ວງຊາ
• ໃບໝາກສີດາ (ໃບອ່ອນ) 1 ຍອດ
• ຫອມລາບ ຊອຍ 3 ບ່ວງແກງ
• ຫອມເປ ຊອຍ 3 ບ່ວງແກງ
• ຫອມບົ່ວໃບ 3 ຕົ້ນ
• ຜັກແພວ 3 ບ່ວງແກງ
• ຫອມປ້ອມ 3 ຕົ້ນ (ຖ້າບໍ່ໃສ່ຜັກແພວ)
• ເລືອດໝູ ຫຼື ເປັດ 1 ບ່ວງແກງ ຫຼື ໃສ່ໄຂ່ແດງ 1 ບ່ວງແກງ
• ນ້ຳຮ້ອນ 1 ຈອກກາເຟ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ຕຳກະທຽມ, ໝາກເຜັດ, ເກືອ ແລະ ຄະນໍ ໃຫ້ເຂົ້າກັນປະມານ 1 ນາທີ ແລ້ວໃສ່ເຄື່ອງເທດຕ່າງ ຕາມດ້ວຍໝູບົດ ແລ້ວຕຳອີກເທື່ອໜຶ່ງປະມານ 5 ນາທີ. ສາມາດເພີ່ມເກືອໄດ້ເພີ່ມເຕີມ ຖ້າຕ້ອງການ, ໃສ່ເລືອດ ຫຼື ໄຂ່ແດງ
2. ຕົ້ມນ້ຳ, ປັ້ນສ່ວນປະສົມທຸກຢ່າງທີ່ຕຳໃນຄົກໃຫ້ເປັນລູກມົນກົມ ຂະໜາດ 2 ຊມ ແລ້ວໃສ່ລົງໝໍ້ ປິດຝາຕົ້ມໄວ້ 15 ນາທີ (ໃສ່ນ້ຳເພີ່ມ ຖ້າຫາກນ້ຳແຫ້ງບໍ່ຖ້ວມລູກຊີ້ນ)
3. ຍ້າຍໝໍ້ອອກຈາກເຕົາໄຟ ແລ້ວຕັກລູກຊີ້ນໃສ່ຖ້ວຍ
4. ຮັບປະທານກັບແຈ່ວ, ຜັກໜຶ້ງ, ເຂົ້າໜຽວ ແລະ ແກງໄກ່ອາຄາ
ຂໍ້ມູນຈາກ ອາຫານພາກເໜືອລາວ (ປຶ້ມສູດອາຫານເຮືອນພັກທ່າເຮືອ)
Spend with Pennies
Spend with Pennies