ສ່ວນປະສົມ
• ໝາກອຶ ໜ່ວຍນ້ອຍ ໜ່ວຍໜຶ່ງບໍ່ກາຍ 1 ກິໂລ ຈໍານວນ 2 ໜ່ວຍ
• ຫົວກະທິ 250 ກລາມ
• ນໍ້າຕານ 500 ກລາມ
• ໄຂ່ໄກ່ 3 ໜ່ວຍ
• ໄຂ່ເປັດ 3 ໜ່ວຍ
• ໃບເຕີຍ 5 ໃບ
• ເກືອ (ໜ້ອຍນຶ່ງ)
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ເອົາມີດເຈາະຂ້ວນໝາກອຶເປັນວົງມົນ ຫຼື ສີ່ລ່ຽມກໍ່ໄດ້
2. ໃຊ້ບ່ວງຂູດເອົາແກ່ນ ແລະ ໃສ້ໝາກອຶອອກ ແລ້ວເອົາໄປລ້າງນໍ້າ ປະໃຫ້ແຫ້ງ
3. ຖອກຫົວກະທິ ນໍ້າຕານ ຕີໄຂ່ ແລະ ໃສ່ເກືອລົງໄປ
4. ໃຊ້ໃບເຕີຍຄັ້ນໃຫ້ສ່ວນປະສົມທຸກຢ່າງເຂົ້າກັນ
5. ຕອງດວ້ຍຕາໜ່າງແລ້ວຖອກໃສ່ໃນໜ່ວຍໝາກອຶ (ສວ່ນປະສົມນີ້ໃຊ້ສໍາຫຼັບໝາກອຶ 2 ໜ່ວຍ)
6. ເອົາໄປໜຶ້ງໃສ່ໝໍ້ໜຶ້ງທີ່ນໍ້າກຳລັງຟົດ ຫຼັງຈາກນັ້ນອ່ອນໄຟລົງ ໃຊ້ເວລາໜຶ້ງປະມານ 1 ຊົ່ວໂມງ (ເປີດຝາໝໍ້ໜຶ້ງ ທຸກໆ 20 ນາທີ)
ຂໍ້ມູນຈາກ SNV Netherlands Development Organisation