ສ່ວນປະສົມ
• ຜັກກາດ 1 kg
• ເກືອ 1 ບ່ວງແກງ
• ຫົວຜັກທຽມ 4- 5 ກີບ
www.thai-thaifood.com
ຂັ້ນຕອນການປຸງແຕ່ງ
1. ເລືອກເອົາຕົ້ນຜັກກາດປູກ ທີ່ແກ່ ໃບກ້ວາງ
2. ນຳເອົາຜັກກາດທີ່ລ້າງສະອາດແລ້ວ ໄປຕາກແດດໃຫ້ແຫ້ງ ປະມານ 48 ຊົ່ວໂມງ
3. ນຳເອົາຜັກກາດແຫ້ງມາໃສ່ໄຫ ທີ່ກຽມໄວ້
4. ໃສ່ເກືອ 1 ບ່ວງແກງ ແລະ ຫົວຜັກທຽມ ປະມານ 4-5 ກີບ ປະສົມກັນຄົນໃຫ້ທົ່ວ, ວາງເຂົ້າໜຶ້ງ ຢອງໃສ່ທາງເທິງ ປະມານ 1 ກ້ອນນ້ອຍ
5. ປົກຝາໄຫດ້ວຍແຜ່ນຢາງ ມັດໃຫ້ແໜ້ນ. ປະຕາກແດດໄວ້ປະມານ 24 ຊົ່ວໂມງ
ຂໍ້ມູນຈາກ ປຶ້ມ ອາຫານບ້ານເຮົາ
ວີດີໂອຈາກ May Laos.kitchen