ສ່ວນປະສົມ
- ດອກແຄ 10 ດອກ
- ເຂົ້າເບືອ 1 ບ່ວງແກງ (ຕຳລະອຽດ)
- ຊີ້ນໝູບົດ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
- ເກືອ ½ ບ່ວງຊາ
- ນ້ຳປາ ½ ບ່ວງຊາ
- ຫົວຜັກບົ່ວ 2 ບ່ວງແກງ (ຊອຍ)
- ຫອມບົ່ວ 2 ບ່ວງແກງ (ຊອຍ)
- ໝາກເຜັດແຫ້ງ 3 ໜ່ວຍ
- ຜັກຊີ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ (ຊອຍ)
- ໄຂ່ 1 ໜ່ວຍ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ນຳດອກແຄມາລ້າງແລ້ວ ແກະເກສອນອອກໃຫ້ໝົດ
- ໃສ່ໝາກເຜັດ, ຫົວຜັກບົ່ວ ລົງໃນຄົກຕຳໃຫ້ລະອຽດ
- ໃສ່ໄຂ່, ຊີ້ໝູບົດ, ຜັກຊີ, ຫອມບົ່ວ, ໝາກເຜັດ, ຫົວຜັກບົ່ວ, ເຂົ້າເບືອ ລົງໃນຊາມ ແລະ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ(ຖ້າຫາກເນື້ອຄຸ້ນຫຼາຍເກີນໄປ ໃສ່ນໍ້າເພີ່ມ 1 ບ່ວງແກງ)
- ຕັກສ່ວນປະສົມທີ່ກຽມໄວ້ ໃສ່ໃນດອກແຄໃຫ້ຄົບທຸກດອກ
- ຄ້າງໝໍ້ ເພື່ອນຳດອກແຄໄປໜຶ້ງ (ໃຊ້ເວລາປະມານ 15-20 ນາທີ)
- ປິດໄຟ ຕັກອອກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
ໃສ່ເສັ້ນລ້ອນ ແລະ ເຫັດ ເປັນສ່ວນປະສົມເພີ່ມເຕີມຖ້າຕ້ອງການ