ອ່ອງປູນາ

ປີ້ງອ່ອງປູນາແຊບໆ ກິນກັບເຂົ້າໜຽວຮ້ອນໆ ສຳລັບຄົນຄິດຮອດບ້ານນາ

ສ່ວນປະສົມ

  • ກະປູ 15 ໂຕ
  • ຫອມບົ່ວໃບ 2 ບ່ວງແກງ (ຊອຍ)
  • ໝາກເຜັດປົ່ນ 2 ບ່ວງຊາ ຫຼື ເຜັດດິບ 1 ບ່ວງແກງ (ຊອຍ)
  • ໄຂ່ 1 ໜ່ວຍ ຖ້າຕ້ອງການ
  • ເກືອ ½ ບ່ວງຊາ (ເພີ່ມປະລິມານຂຶ້ນຖ້າໃສ່ໄຂ່)

ວິທີປຸງແຕ່ງ

  • ນຳກະປູມາລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ ແລ້ວແກະເອົາມັນ ແລະ ເນື້ອປູອອກຈາກອອງ ໃຫ້ໝົດ
  • ຕຳເນື້ອປູໃຫ້ມຸ່ນ ແລ້ວນຳມາປະສົມກັບມັນປູ, ເກືອ ແລະ ຫອມບົ່ວໃບ
  • ລ້າງອ່ອງປູໃຫ້ສະອາດ
  • ໃສ່ມັນປູທີ່ປຸງໄວ້ ລົງໃນອອງປູ ໃຫ້ຄົບທຸກອອງ
  • ນຳອອງປູໄປປີ້ງ ຫຼື ໜຶ້ງ ປະມານ 10-15 ນາທີ

ວີດີໂອແນະນຳ PlaoCooking

Share