ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ອ່ອງປູນາ
ອ່ອງປູນາ
Last updated on November 7, 2024
(first published: November 7, 2024)
by Andy Souvanhphukdee
ເຮືອນຄົວລາວ
ປີ້ງອ່ອງປູນາແຊບໆ ກິນກັບເຂົ້າໜຽວຮ້ອນໆ ສຳລັບຄົນຄິດຮອດບ້ານນາ
ສ່ວນປະສົມ
ກະປູ 15 ໂຕ
ຫອມບົ່ວໃບ 2 ບ່ວງແກງ (ຊອຍ)
ໝາກເຜັດປົ່ນ 2 ບ່ວງຊາ ຫຼື ເຜັດດິບ 1 ບ່ວງແກງ (ຊອຍ)
ໄຂ່ 1 ໜ່ວຍ ຖ້າຕ້ອງການ
ເກືອ ½ ບ່ວງຊາ (ເພີ່ມປະລິມານຂຶ້ນຖ້າໃສ່ໄຂ່)
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ນຳກະປູມາລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ ແລ້ວແກະເອົາມັນ ແລະ ເນື້ອປູອອກຈາກອອງ ໃຫ້ໝົດ
ຕຳເນື້ອປູໃຫ້ມຸ່ນ ແລ້ວນຳມາປະສົມກັບມັນປູ, ເກືອ ແລະ ຫອມບົ່ວໃບ
ລ້າງອ່ອງປູໃຫ້ສະອາດ
ໃສ່ມັນປູທີ່ປຸງໄວ້ ລົງໃນອອງປູ ໃຫ້ຄົບທຸກອອງ
ນຳອອງປູໄປປີ້ງ ຫຼື ໜຶ້ງ ປະມານ 10-15 ນາທີ
ວີດີໂອແນະນຳ
PlaoCooking
Share
Prev
Previous
ແກງໄຂ່ມົດສົ້ມ
Next
ເຕັກນິກການລ້ຽງກຸ້ງ
Next
See also
ບຸນລານເຂົ້າ
ເດືຶອນຍີ່
ຄວາມຮູ້ ແລະ ວັດທະນະທຳ ປະເທດລາວ
ການສູ່ຂັວນເຂົ້າ
ສະຖານທີ່ທ່ອງທ່ຽວໃນລາວ
Recent Stories
ມາເບິ່ງວິທີຊອກຊື່ພືດຂອງຮ້ານໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ທີ່ມາຂອງຊື່ຮ້ານອາຫານ ໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ມາຮູ້ຈັກກັບຮ້ານອາຫານໂດຍຂະນ້ອຍ ອາຫານລາວຕາມລະດູການ
March 13, 2024
ອາຈານເພັດລາສີ ໜຶ່ງໃນນັກຄົ້ນຄ້ວາທີ່ເປັນຕົ້ນແບບໃຫ້ຫຼາຍໆຄົນ
March 8, 2024
ຄວາມເປັນມາຂອງບຸນຫໍ່ເຂົ້າສະຫຼາກ (ຕາມເລື່ອງເລົ່າ)
September 25, 2023