ສວ່ນປະສົມ
• ເຂົ້າໜຽວໜຶ້ງສຸກ
• ນ້ຳຕານ
• ນ້ຳ 4 ບ່ວງແກງ
• ນ້ຳມັນພືດ (ສຳລັບຈືນ)
• ນ້ຳອ້ອຍ ຫຼື (ນ້ຳເຜິ້ງ)
ວິທີເຮັດ
1. ອຸ່ນເຂົ້າໜຽວໃຫ້ຮ້ອນກຽມໄວ້
2. ຕັກເຂົ້າໜຽວລົງໃສ່ພິມທີ່ເປັນວົງມົນ ກົດລົງໃຫ້ເປັນແຜ່ນບາງໆ (ຢ່າກົດແໜ້ນເກີນໄປ ເພາະເວລາຈີນມັນຈະແຂງ) ແລ້ວແກະອອກຈາກພິມ ເອົາໄປຕາກແດດຈົນແຫ້ງ
3. ໃສ່ນໍ້າມັນລົງໃນໝໍ້ ຄ້່າງໃສ່ເຕົາໃຊ້ໄຟປານກາງຂ້ອນຂ້າງຮ້ອນ ເອົາເຂົ້າໜຽວທີ່ຕາກແລ້ວລົງໄປຈືນຈົນໂພງເຕັມທີ່ແລ້ວຕັກຂຶ້ນໃຫ້ສະເດັດນໍ້າມັນ
4. ໃສ່ນໍ້າອ້ອຍ ແລະ ນໍ້າຕານລົງໃນໝໍ້ ເອົາໃສ່ເຕົາໃຊ້ໄຟອ່ອນ ຕົ້ມຈົນນໍ້າຕານເປື່ອຍ ຄ່ອຍໆຕັກຢອດໃຫ້ເປັນເສັ້ນໂຮຍໃສ່ເຂົ້າທີ່ຈືນແລ້ວ ປະໄວ້ຈົນນໍ້າຕານແຂງ ຮັບປະທານໄດ້
ຂໍ້ມູນຈາກ SNV Netherlands Development Organisation
ວີດີໂອຈາກ Flavours Of Asia