ຂໍ້ມູນດ້ານໂພຊະນາການ
• ໂປຼຕີນ 32.7
• ໄຂມັນ 35.7
• ແຄວຊຽມ 283
• ທາດເຫຼັກ 11.3
• ວິຕາມິນ 904
• ວິຕາມິນຊີ 7
ສ່ວນປະກອບ
• ໝາກພ້າວຂູດມຸ່ນ 500 g
• ໃບຕອງ 20 ໃບ
• ນ້ຳມັນ 50 g
• ນ້ຳຕານ 125 g
• ນ້ຳ 2.5 L
• ແປ້ງເຂົ້າໜຽວ 500 g
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ຄ້າງໝໍ້ ເພື່ອຂົ້ວໝາກພ້າວ, ໃສ່ນຳຕານ
2. ປະສົມແປ້ງກັບນ້ຳ ຄັ້ນໃຫ້ເຂົ້າກັນ, ແລ້ວປັ້ນເປັນກ້ອນ ຂະໜາດຕາມຕ້ອງການ
3. ນຳໝາກພ້າວຂົ້ວຍັດໃສ່ໃນກ້ອນແປ້ງ, ແລ້ວນຳມາຫໍ່ດ້ວຍໃບຕອງ
4. ນຳໄປໜຶ້ງ 30 ນາທີ