ສ່ວນປະສົມ
- ຮວກ (1 ຖ້ວຍ)
- ປານ້ອຍ ½ ຖ້ວຍ
- ໝາກເຜັດດິບ 15 ໜ່ວຍ
- ໃບອີຕູ່ 1 ຖ້ວຍ
- ຜັກບົ່ວ 3 ບ່ວງແກງ
- ຜັກທຽມ 3 ກີບ
- ຫົວຜັກບົ່ວແດງ 2 ຫົວ (ຊອຍບາງໆ)
- ຜັກຊີ 1 ຖ້ວຍ
- ຫົວສີໄຄ 2 ຫົວ (ທຸບ ແລະ ຊອຍ)
- ເຂົ້າເບືອ ½ ຈອກກາເຟ (ຕຳແຫຼກ)
- ປາແດກ 2 ບ່ວງແກງ
- ເກືອ 1 ບ່ວງຊາ
- ນ້ຳ 2 ຈອກ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ໃສ່ໝາກເຜັດ 5 ໜ່ວຍ ແລະ ຫົວຜັກທຽມ, ຕຳໃຫ້ລະອຽດ
- ຄ້າງໝໍ້ ໃສ່ນ້ຳ, ຫົວຜັກບົ່ວແດງ, ຫົວສີໄຄ ຕາມດ້ວຍໝາກເຜັດ ແລະ ຫົວຜັກທຽມທີ່ຕຳໄວ້, ປິດຝາປະໄວ້ 5-10 ນາທີ ຫຼື ຈົນກ່ວາໝໍ້ຮ້ອນ
- ໃສ່ປາແດກ ແລະ ເກືອ ຕາມດ້ວຍຮວກ ແລະ ປານ້ອຍ
- ຫຼັງຈາກ 2-3 ນາທີ ໃຫ້ໃສ່ເຂົ້າເບືອ, ປິດຝາປະໄວ້ 10 ນາທີ
- ໃສ່ຜັກອີ່ຕູ່, ຜັກຊີ, ຫອມບົ່ວ ແລະ ໝາກເຜັດ ປິດຝາປະໄວ້ 5 ນາທີ
- ຊິມ ແລະ ເພີ່ມລົດຊາດຕາມຕ້ອງການ
- ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
ວີດີໂອເພີ່ມເຕີມ https://www.youtube.com/watch?v=nmgWaJk8Psg