ສ່ວນປະສົມ
• ນໍ້າ 2 ຖ້ວຍເຄຶ່ງ
• ເກືອ 1 ບ່ວງຊາ
• ໄມ້ສະຄານ 3 ຕ່ອນ (ຄວາມຍາວປະມານ ເຄີ່ງນີ້ວໂປ້ມື), ຖ້າບໍ່ມີ ສາມາດໃຊ້ ໝາກເຜັດຂຽວ 1ໜ່ວຍ ແລະ ພິກໄທດຳເຄິ່ງບ່ວງຊາ
• ນໍ້າມັນ
• ຜັກທຽມ
• ຊີ້ນໄກ່ ຫຼື ເປັນ ຕັດເປັນຕ່ອນຍາວ 2 ຊມ
• ຫົວສີໄຄ (ສີຂາວເທົ່ານັ້ນ) ທຸບເພື່ອໃຫ້ໄດ້ລົດຊາດ
• ໝາກເຜັດ 1 ໜ່ວຍ ຫຼື ຫຼາຍກ່ວາ
• ໝາກເຂືອ 3 ໜ່ວຍ
• ຍອດຫວາຍ ຕັດເປັນຕ່ອນ ເຄິ່ງຖ້ວຍ
• ຫອມເປ 4 ໃບ
• ຜັກຊີ 3 ຕົ້ນ
• ຜັກອີຕູ່ 2 ຕົ້ນ
• ຖົ່ວຝັກຍາວ 2 ຝັກ ຕັດເປັນຕ່ອນ 2 ຊມ
• ເຂົ້າຂົ້ວ 3 ບ່ວງແກງ
• ຊະອິ້ວ 2 ບ່ວງແກງ
ສຳລັບ 2-4 ຄົນ
ວິທີການ
1. ໃສ່ນໍ້າລົງໃນໝໍ້ ພ້ອມເກືອ ເຄິ່ງບ່ວງຊາ
2. ຕັ້ງກະທະໃຫ້ຮ້ອນ ພ້ອມນ້ຳມັນ 2 ບ່ວງເພື່ອທອດຜັກທຽມ ແລ້ວໃສ່ ຊີ້ນໄກ່, ຫົວສີໄຄ ໝາກເຜັດ ແລະ ເກືອ ເຄິ່ງບ່ວງຊາ, ຂົ້ວຈົນກວ່າຊີ້ນຈະປ່ຽນສີ ແລ້ວໃສ່ລົງໃນໝໍ້ຕົ້ມ
3. ຫຼັງຈາກຜ່ານໄປ 5 ນາທີ, ໃສ່ໝາກເຄືອ ລົງໝໍ້ ຕົ້ມໄວ້ 10-15 ນາທີ, ແລະ ໃສ່ຍອດຫວາຍ ຕົ້ມໄວ້ອີກປະມານ 5 ນາທີ ຫຼື ຈົນກວ່າຈະສຸກ
4. ໂຮຍເຂົ້າຂົ້ວ ໃສ່ແກງ3 ບ່ວງຊາ ແລະ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ຕາມດ້ວຍຫອມເປ ແລະ ໝາກຖົ່ວ ປິດຝາໄວ້ 5 ນາທີ. ປີດທ້າຍດ້ວຍ ສະອີ້ວ 2 ບ່ວງແກງ
5. ຕັກໃສ່ຖ້ວຍ ພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ: ສາມາດໃຊ້ ເຕົ້າຮູ້ ຫຼື ຊີ້ນໝູແທນຊີ້ນໄກ່
ຂໍ້ມູນສ່ວນໃຫ່ຍມາຈາກ ອາຫານຈາກພາກເໜືອລາວ (ປຶ້ມສູດອາຫານຂອງເຮືອນພັກທ່າເຮຶອ)