ສ່ວນປະສົມ
• ນໍ້າ 2 ຈອກ ຫຼື ຖ້ວຍ
• ໃບສົ້ມລົມ 1 ຖ້ວຍ ( ສາມາດໃຊ້ໃບຂີຫູດ 4 ໃບ ຫຼືໃບໝາກຂາມ ຫຼື ນໍ້າໝາກຂາມ 4 ບ່ວງຊາ ຫຼື ນໍ້າສົ້ມສາຍຊູ 1 ບ່ວງຊາ ແທນໄດ້
• ຫົວສີໄຄ 1 ຫົວ
• ເກືອ 1 ບ່ວງຊາ
• ໝາກເຜັດ 1 ໜ່ວຍ
• ປາຕັດເປັນຕ່ອນຍາວ 4 ຊມ 1 ຖ້ວຍ
• ໝາກເລັ່ນ1 ໜ່ວຍ ຜ່າເປັນ 8 ປ່ຽງ
ສ່ວນປະສົມເພີ່ມເຕີມ
• ຜັກອີ່ຕູູ່ 1 ກ້ານ
• ຫອມບົ່ວໃບ 1 ຕົ້ນ
• ນໍ້າປາ 1 ບ່ວງແກງ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ໃສ່ນໍ້າລົງໝໍ້ ພ້ອມໃບສົ້ມລົມ ຕົ້ມໄວ້ 5 ນາທີ
2. ໃສ່ເກືອ, ໝາກເຜັດ ແລະ ຫົວສີໄຄ
3. ໃສ່ປາ ແລ້ວລົດລະດັບໄຟໝໍ້ຕົ້ມລົງ ເພື່ອຕົ້ມປາ 10 ນາທີ ຫຼັງຈາກນນັ້ນໃສ່ໝາກເລັ່ນລົງໄປ
4. ຊອຍຫອມບົ່ວໃບ ແລະ ຜັກອີ່ຕູ່ ຍາວ 2 ຊມ
5. ໃສ່ຫອມບົ່ວໃບ ແລະ ຜັກອີ່ຕູ່ ພ້ອມນໍ້າປາ 1 ບ່ວງແກງ ແລ້ວປິດຝາໄວ້ປະມານ 1 ນາທີ
6. ຕັກໃສ່ຖ້ວຍ ພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
ສາມາດເພີ່ມເຫັດເປັນສ່ວນປະສົມເພີ່ມເຕີມໄດ້
ຂໍ້ມູນຈາກອາຫານຈາກພາກເໜືອລາວ ປຶ້ມສູດອາຫານຂອງເຮືອນພັກທ່າເຮືອ
ວີດີໂອຈາກ Kimyee Ros Cooking