ແກງໂຈ້ຖືໄດ້ວ່າເປັນອາຫານພື້ນເມືອງຂອງຊາວຜູ້ໄທແຂວງສະຫວັນນະເຂດ ນິຍົມນຳມາປຸງແຕ່ງ ແລະ ຮັບປະທານເມື່ອຍາມງານບຸນປະເພນີທ້ອງຖິ່ນທີ່ສຳຄັນເຊັ່ນ: ເຮັດບຸນເຮືອນ,ສອງຫລອງປີໃໝ່ເປັນຕົ້ນ
ສ່ວນປະກອບ
- ກະດູກງົວ ຫຼື ຊີ້ນງົວ
- ເຂົ້າສານໜຽວ
- ຫົວສີໄຄ
- ໝາກເຜັດແຫ້ງ
- ຜັກນາງເລີດ
- ຫອມບົ່ວໃບ
- ເກືອ
- ແປ້ງນົວ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ຕົ້ມກະດູກ ຫືຼ ຊີ້ນງົວ ປະມານ 2 ຊົ່ວໂມງ ເພື່ອໃຫ້ເປື່ອຍໜ້ອຍໜື່ງ
- ລ້າງເຂົ້າສານໜຽວໃສ່ລົງໄປ ໝັ່ນຄົນໄປເລື້ອຍໆເພື່ອບໍໃຫ້ເຂົ້າຕິດກົ້ນໝໍ້,ຕົ້ມໄປເລື້ອຍໆກະວ່າເຂົ້າສຸກດີ
- ໃສ່ຜັກນາງເລີດ ແລະ ຫອມບົວໃບ,ກໍ່ປຸງລົດຊາດຕາມໃຈມັກ ອາດຈະມີລົດຊາບເຜັດນ້ອຍໜື່ງກໍແຊບດີ
ທີ່ມາ ນ ວາດສະໜາ ເທບພະວົງສາ ບ້ານນາບໍ ເມືອງເຊໂປນ ແຂວງສະຫວັນນະເຂດ