ແກງໄຂ່ມົດສົ້ມ

ແກງໄຂ່ມົດສົ້ມ ເມນູອາຫານພື້ນບ້ານຊັ້ນເລີດຂອງລາວ

ສ່ວນປະສົມ

  • ນ້ຳໃບຢານາງ 1,5 ລິດ
  • ຫົວຜັກບົ່ວແດງ 3-5 ຫົວ
  • ໝາກເຜັດຂີ້ໜູ 2 ບ່ວງແກງ (ຕຳໃຫ້ມຸ່ນ)
  • ປາແດກ 1 ບ່ວງແກງ
  • ຜັກຫວານ 200 ກຣາມ
  • ຜັກອີ່ຕູ່ (ຖ້າຕ້ອງການ)
  • ໄຂ່ມົດແດງ 300 ກຣາມ

ວິທີປຸງແຕ່ງ

  • ຄ້າງໝໍ້ໃສ່ນ້ຳຢານາງ ພ້ອມຫົວຫອມບົ່ວ ແລະ ໝາກເຜັດ, ຕົ້ມໃຫ້ຝົດ
  • ປຸງດ້ວຍນ້ຳປາແດກ ແລະ ໃສ່ຜັກອີ່ຕູ່, ຜັກຫວານ. ຕາມດ້ວຍໄຂ່ມົດສົ້ມ
  • ຕົ້ມຈົນກວ່າສ່ວນປະສົມທຸກຢ່າງຈະສຸກ ປະມານ 5-7 ນາທີ
  • ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ

ຂໍ້ມູນຈາກ https://food.mthai.com

ວີດີໂອພີ່ມເຕີມ ก้อย สาวอิสาน หลานพ่อแล

Share