ສ່ວນປະສົມ
- ນ້ຳໃບຢານາງ 1,5 ລິດ
- ຫົວຜັກບົ່ວແດງ 3-5 ຫົວ
- ໝາກເຜັດຂີ້ໜູ 2 ບ່ວງແກງ (ຕຳໃຫ້ມຸ່ນ)
- ປາແດກ 1 ບ່ວງແກງ
- ຜັກຫວານ 200 ກຣາມ
- ຜັກອີ່ຕູ່ (ຖ້າຕ້ອງການ)
- ໄຂ່ມົດແດງ 300 ກຣາມ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ຄ້າງໝໍ້ໃສ່ນ້ຳຢານາງ ພ້ອມຫົວຫອມບົ່ວ ແລະ ໝາກເຜັດ, ຕົ້ມໃຫ້ຝົດ
- ປຸງດ້ວຍນ້ຳປາແດກ ແລະ ໃສ່ຜັກອີ່ຕູ່, ຜັກຫວານ. ຕາມດ້ວຍໄຂ່ມົດສົ້ມ
- ຕົ້ມຈົນກວ່າສ່ວນປະສົມທຸກຢ່າງຈະສຸກ ປະມານ 5-7 ນາທີ
- ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
ຂໍ້ມູນຈາກ https://food.mthai.com
ວີດີໂອພີ່ມເຕີມ ก้อย สาวอิสาน หลานพ่อแล