ສ່ວນປະສົມ
• ໝາກກະດອມນ້ອຍ 2 ຖ້ວຍ, ປອກເປືອກ ແລະ ລວກໃຫ້ສຸກ
• ນ້ຳ 2 ຖ້ວຍ
• ເກືອ ½ ບ່ວງຊາ
• ຫົວສີໄຄ 1 ຫົວ, ທຸບ ແລະ ຕັດເຄິ່ງ
• ໝາກເຜັດ 2 ໜ່ວຍ
• ຊີ້ນໝູ 1 ກຳມືນ້ອຍ, ຊອຍເປັນຕ່ອນ 2 ຊມ
• ຜັກອີ່ຕູ່ 2-3 ກ້ານມ ຊອຍ
• ຫອມບົ່ວໃບ 1 ມັດ, ຊອຍຍາວ 2 ຊມ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ຄ້າງໝໍ້ ໃສ່ນ້ຳ 2 ຈອກກາເຟ ຕາມດ້ວຍເກືອ, ຫົວສີໄຄ ແລະ ໝາກເຜັດ. ນຳໄປຕົ້ມຈົນຟົດ ແລ້ວໃສ່ຊີ້ນໝູ, ຕົ້ມໄວ້ 15-20 ນາທີ
2. ໃສ່ໝາກກະດອມ, ປິດຝາຕົ້ມໄວ້ 5 ນາທີ
3. ໃສ່ຜັກອີ່ຕູ່ ແລະ ຫອມບົ່ວໃບ
4. ປິດໄຟ, ເພີ່ມລົດຊາດຕາມຕ້ອງການ
5. ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
ຖ້າໃສ່ເຕົ້າຮູ້ ໃຫ້ໃສ່ລົງໝໍ້ພ້ອມກັບໝາກກະດອມ
ຂໍ້ມູນຈາກ ອາຫານພາກເໜືອລາວ ປຶ້ມສູດອາຫານເຮືອນພັກທ່າເຮືອ