ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
X
ໜ້າຫຼັກ
ຄົ້ນຫາຄວາມຮູ້ໃໝ່
ຊະນິດພັນ
ນັກຊີວະນາໆພັນກະສິກຳຕົວແບບ
ຫໍສະໝຸດ
ເລື່ອງເລົ່າ
ເຮືອນຄົວລາວ
ຂ່າວສານ
ກ່ຽວກັບ
ກ່ຽວກັບພາເຂົ້າລາວ
ຊີວະນາໆພັນກະສິກຳແມ່ນຫຍັງ?
ທີມງານຂອງພວກເຮົາ
ຄູ່ຮ່ວມງານ ແລະ ຜູ້ປະກອບສ່ວນ
ປະກອບສ່ວນຄຳຄິດເຫັນເພີ່ມເຕີມ
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ແຈ່ວບອງເຂົ້າຂົ້ວຊຽງຂວາງ
ແຈ່ວບອງເຂົ້າຂົ້ວຊຽງຂວາງ
Last updated on November 23, 2024
(first published: November 23, 2024)
by ບົວວອນ ທິບພາວັນ
ປະເພດຜັກ
ແຈ່ວບອງຊຽງຂວາງມີຫຼາກຫຼາຍລົດຊາດ ຢ່າງເຊັ່ນແຈ່ວບອງເຂົ້າຂົ້ວຊຽງຂວາງ ເຊິ່ງເປັນອີກໜຶ່ງອາຫານທີ່ຊາວເມືອງຄໍາ ແຂວງຊຽງຂວາງນິຍົມເຮັດກິນ.
ສ່ວນປະກອບ:
ໝາກເຜັດ
ເຂົ້າຂົ້ວ
ຜັກທຽມ
ໝາກມາດ
ໜໍ່ໄມ້ສົ້ມ
ເກືອ
ແປ້ງນົວ
ນໍ້າຕານ
ຂັ້ນຕອນການປຸງແຕ່ງ
ນໍາໝາກເຜັດໄປຂົ້ວແລ້ວນໍາໄປຕໍາໃຫ້ລະອຽດປະມານ 1 ບ່ວງແກງ
ເອົາໜໍ່ໄມ້ສົ້ມ ແລະ ນໍ້າໜໍ່ໄມ້ສົ້ມປະມານ 1 ບ່ວງຈອງ ປະສົມກັບນໍ້າ 1 ຈອກ ແລ້ວນໍາໄປຕົ້ມໃຫ້ສຸກ, ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ
ຂົ້ວໝາກມາດໃຫ້ມີກິ່ນຫອມ, ຫຼັງຈາກນໍາໄປຕໍາໃຫ້ລະອຽດ ປະມານ 1 ບ່ວງກາເຟ
ປອກຜັກທຽມ ແລ້ວນໍາໄປຂົ້ວໃຫ້ສຸກ ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍຕໍາໃຫ້ລະອຽດ
ນຳໝາກມາດ ແລະ ຜັກທຽມທີ່ກຽມໄວ້ແລ້ວນັ້ນມາຕຳເຂົ້າກັນ ຫຼັງຈາກນັ້ນໃສ່ໝາກເຜັດຕໍາລະອຽດແລ້ວຕື່ມ ເກືອ, ແປ້ງນົວ, ນໍ້າຕານລົງແລ້ວຕໍາໃຫ້ເຂົ້າກັນ
ຈາກນັ້ນເອົາໜໍ່ໄມ້ສົ້ມທີ່ຕົ້ມສຸກແລ້ວນັ້ນ ລົງໄປໃສ່ ແລ້ວຕື່ມເຂົ້າຂົ້ວລົງ ພ້ອມກັບຕື່ມນໍ້າໜໍ່ໄມ້ສົ້ມລົງໜ້ອຍໜຶ່ງ ຈາກນັ້ນຕໍາໃຫ້ເຂົ້າກັນອີກຄັ້ງ
ຊິມເບິ່ງລົດຊາດຕາມໃຈມັກ ຖືວ່າຮັບປະທານໄດ້ແລ້ວ.
Share
Prev
Previous
ແກງປາຄໍ່ໃສ່ຜັກຕິ້ວ
Next
ໝົກຮວກ
Next
See also
ແຈ່ວບອງຊຽງຂວາງ
ແຈ່ວບອງ
ຜະລິດຕະພັນແຈ່ວບອງຊຽງຂວາງ
Recent Stories
ຖົ່ວຂຽວ ໃຫ້ທາດໂປຣຕິນ Mungbeans protein that comes from plants
March 22, 2024
ສວນຄົວ ຄືພື້ນຖານ ສໍາລັບໂພຊະນາການທີ່ດີ Home gardens are roots for good nutrition
March 22, 2024
ຜັກອີຮຸມ ສຸດຍອດຂອງຜັກໃບຂຽວ Moringa powder: the green gold
March 22, 2024
ມາເບິ່ງວິທີຊອກຊື່ພືດຂອງຮ້ານໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024
ທີ່ມາຂອງຊື່ຮ້ານອາຫານ ໂດຍຂະນ້ອຍ
March 13, 2024