ສ່ວນປະສົມ
• ເຫັດນາງລົມ 6 ດອກໃຫ່ຍ ຫຼື ປະມານຖ້ວຍເຄິີ່ງຫຼັງຈາກຈີ່ສຸກແລ້ວ
• ຫົວຜັກບົ່ວໃຫ່ຍ 2 ຫົວ
• ຜັກທຽມ 3 ກີບ ຫຼື ປ່ຽງ
• ໝາກເຜັດ 2-5 ໜ່ວຍ
• ເກືອ ½ ບ່ວງຊາ
• ນໍ້າປາ 1 ບ່ວງແກງ
• ຜັກຫອມປ້ອມຊອຍ 2 ບ່ວງແກງ
• ຫອມບົ່ວໃບຊອຍ 2 ບ່ວງແກງ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ຈີ່ເຫັດ, ຫົວຜັກບົ່ວ, ຜັກທຽມ ແລະ ໝາກເຜັດໃຫ້ສຸກ ແລ້ວເອົາເປືອກຂອງສ່ວນປະສົມທຸກຢ່າງ ທີ່ມີເປືອກອອກ
2. ໃສ່ຫົວຜັກບົ່ວ, ຜັກທຽມ ແລະ ໝາກເຜັດ ພ້ອມເກືອລົງຄົກເພື່ອຕຳ ຫຼັງຈາກນັ້ນໃຫ້ຈີກເຫັດ ໃສ່ ພ້ອມນໍ້າປາ. ຊິມລົດຊາດ ຖ້າພໍດີແລ້ວ ກໍຊອຍຜັກຫອມປ້ອມ ແລະ ໃບຫອມບົ່ວໃສ່, ຕຳອີກເທື່ອໜຶ່ງ
3. ຕັກໃສ່ຖ້ວຍ ກິນກັບເຂົ້າໜຽວ ແລະ ຜັກກັບເຊັ່ນ: ໝາກແຕງ, ໝາກເຂືອ…
ຂໍ້ມູນຈາກ ອາຫານຈາກພາກເໜືອລາວ ປຶ້ມສູດອາຫານຂອງເຮືອນພັກທ່າເຮືອ