ສ່ວນປະກອບ
- ຊີ້ນຫມູຕິດມັນ 2 kg
- ຊີ້ນຫມູບໍ່ຕິດພັນ 2 kg
- ຫົວສີໄຄ 10 ຫົວ
- ໃບຂີ້ຫູດ 1 ກຳມື
- ຫມາກເຜັດໃຫຍ່ແຫ້ງ 10 ຫນ່ວຍ
- ເກືອ 2 ບ່ວງແກງ
- ນ້ຳປາ ຂ້ອນຖ້ວຍແຈ່ວ
- ນ້ຳຕານ 1 ບ່ວງແກງ
- ຜັກທຽມ ແລະ ຜັກບົວປອກເປືອກແລ້ວຊອຍຢ່າງລະ 150 g
- ໄສ້ຫມູລ້າງໃຫ້ສະອາດ
ການກະກຽມ:
- ຊີ້ນຫມູລ້າງໃຫ້ສະອາດ ນໍາມາຟັກ ຫຼື ບົດກໍ່ໄດ້
- ຫົວສີໄຄຊອຍໃຫ້ແລບໆປະສົມກັບຫມາກເຜັດ, ຫົວຜັກບົ່ວ, ຜັກທຽມ ແລ້ວຕໍາໃຫ້ມຸນ
ວິທີປະຕິບັດ:
- ນຳເອົາຊີ້ນທີ່ກຽມໄວ້ນັ້ນມາຖອກໃສ່ຊາມທີ່ສະອາດ
- ນໍາເອົາເກືອ, ຜັກທຽມ, ຜັກບົວ, ນໍ້າປາ, ນ້ໍາຕານ ແລ້ວຄັ້ນໃຫ້ເຂົ້າກັນດີ
- ນໍາມາຍັດເຂົ້າໃນໄສ້ທີ່ກຽມໄວ້ນັ້ນແລ້ວມັດເປັນຂໍ້ໄປພ້ອມກັນ ດ້ວຍເຊືອກຝ້າຍ
- ເມື່ອສໍາເລັດແລ້ວກໍ່ນໍາມາຕາກລົມໃຫ້ແຫ້ງຫນ້ອຍນຶ່ງ ຫລື ຮົມຄວັນ ຫລື ຢ້າງໃຫ້ແຫ້ງ ແລ້ວເກັບ
- ຮັກສາໄວ້ຕູ້ເຢັນ ຫລື ຖ້າເຮັດຫລາຍສາມາດນໍາໄປຂາຍກໍ່ໄດ້
ສິ່ງທີ່ຄວນເອົາໃຈໃສ່
- ຄວນເລືອກເອົາຊີ້ນສົດມາເຮັດໄສ້ກອກ
- ກ່ອນຈະນຳໄປບໍລິໂພກໃຫ້ປີ້ງ ຫຼື ຈືນ
- ຖ້າບໍ່ມັກຈືນ ໃຫ້ປີ້ງເອົາກໍ່ໄດ້ ຕາມຄວາມຕ້ອງການຂອງ ຜູ້ບໍລິໂພກ.
- ຄວນລ້າງໄສ້ໃຫ້ສະອາດດີ ແລະ ເອົາໄຂມັນອອກໃຫ້ໝົດ
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຈາກ ປື້ມຄູ່ມືວິທີການເຮັດໃສ້ອົ່ວໝູຮົມຄັວນ