ວິທີເລືອກຫນັງ
– ຕ້ອງເລືອກເອົາຫນັງຄວາຍດໍາ
– ເລືອກເອົາຫນັງຄວາຍອ່ອນ ອາຍຸຄວາຍໃຫ້ໄດ້ 2-3 ປີ
ວິທີປຸງແຕ່ງຫນັງພອງ
– ນໍາເອົາຫນັງຄວາຍໄປລ້າງນໍ້າໃຫ້ສະອາດ
– ຕົ້ມນໍ້າໃຫ້ຟົດ, ເອົາຫນັງຄວາຍຈຸ່ມລົງ, ຂູດຂົນອອກໃຫ້ຫມົດ
– ຕັດເປັນເສັ້ນນ້ອຍ, ແຕ່ລະເສັ້ນ 1 ຂໍ້ມື
– ເອົາເກືອໃສ່ໃຫ້ພໍດີແຊບ
– ນໍາເສັ້ນທີ່ຕັດແລ້ວໄປຕາກແດດ 2-3 ແດດ
ອາຫານບ້ານເຮົາ
ວິທີອ່ອມຫນັງພອງ ແລະ ຈືນ
1. ນໍາເອົາຫນັງທີ່ຕາກແຫ້ງແລ້ວ ໄປອ່ອມໃສ່ຫມໍ້ ດ້ວຍນໍ້າມັນຫມູລາດ
2. ແລ້ວນຳໝໍ້ ໄປອ່ອມດ້ວຍຖ່ານໄຟຄວາມຮ້ອນບໍ່ໃຫ້ເກີນ 70 ອົງສາ ອ່ອມໃຫ້ໃຊ້ເວລາ 3-4 ຊົ່ວໂມງ.
3. ຫຼັງຈາກທີ່ອ່ອມແລ້ວ, ໃຫ້ຕັກເອົານ້ຳມັນພ້ອມໜັງອອມ ມາໃສ່ໝໍ້ຂາງ ເພື່ອຈືນ
4. ເວລາຈືນ, ຈັດຖານໄຟໃຫ້ນໍ້າມັນຮ້ອນ 100-120 ອົງສາ.
5. ຄົນໄວໆ, ຫຼັງຈາກທີ່ພອງພໍດີ ໃຫ້ເອົາອອກຈາກຫມໍ້ມາໃສ່ຈານທີ່ກຽມໄວ້ ໃຫ້ນ້ໍາມັນຕົກຈາກຫນັງ ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ, ຈາກນັ້ນກໍໃສ່ຖົງຢາງ. ໃຊ້ສາຍຢາງມັດບໍ່ໃຫ້ອາກາດເຂົ້າ ເພື່ອຈະເກັບໄວ້ກິນດົນປະມານ 2-3 ເດືອນ ຖ້າອາກາດເຂົ້າມັນຈະບໍ່ກອບ
• ເດັກນ້ອຍກິນໄດ້ຜູ້ເຖົ້າກິນເປັນ.
ຂໍ້ມູນຈາກ ປຶ້ມອາຫານບ້ານເຮົາ (ທ້າວ ຄຳພະແກ້ວ ອິນທະວົງ)