ເຄື່ອງປະກອບ
• ໝາກຍົມ 1 kg
• ນ້ຳຕານ 200 g
• ນ້ຳສະອາດ 1 l
• ເກືອ 100 g
• ນ້ຳປູນໃສ 1 l
• ພາຊະນະ ຫຼື ໂຖແກ້ວ ທີ່ມີຝາ ລ້າງໃຫ້ສະອາດ
123rf.com
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ເລືອກໝາກຍົມເອົາແຕ່ໜ່ວຍສົດ, ບໍ່ແຕກ, ລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ, ແລ້ວນຳໄປແຊ່ນ້ຳປູນໃສປະມານ 5 ຊົ່ວໂມງ ແລ້ວລ້າງດ້ວຍນ້ຳສະອາດ, ສະເດັດນ້ຳປະໄວ້
2. ໃສ່ນ້ຳຕານ, ເກືອ ແລະ ນ້ຳສະອາດ ລົງໃນໝໍ້, ຕົ້ມໃຫ້ລະລາຍແລ້ວ ປະໄວ້ ໃຫ້ເຢັນ (ເພື່ອໃຊ້ເປັນນ້ຳດອງ)
3. ບັນຈຸໝາກຍົມ ທີ່ກຽມໄວ້ ໃສ່ໃນໂຖແກ້ວ ຫຼື ພາຊະນະ ທີ່ກຽມໄວ້. ຈາກນັ້ນ ຖອກນ້ຳດອງໃສ່ໃຫ້ຖ້ວມ ແລ້ວປິດຝາໄວ້ໃຫ້ແໜ້ນ ປະໄວ້ປະມານ 15-20 ວັນ ກໍ່ສາມາດນຳມາຮັບປະທານໄດ້
ຂໍ້ຄວນສັງເກດ
ຮັບປະທານກັບແຈ່ວເກືອ
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຈາກ ປຶ້ມອາຫານລາວ (ວິທີເຮັດອາຫານເກັບໄວ້ກິນດົນ)
ວີດີໂອແນະນຳຈາກ ประจวบ คำศรี