ສ່ວນປະກອບ
- ໝາກພ້າວກະຈາ 2 ກິໂລ
- ນ້ຳຕານ 1 ກິໂລ
- ນ້ຳສະອາດ ສຳລັບລ້າງ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ຊອຍໝາກພ້າວເປັນເສັ້ນບາງໆ ລ້າງໃຫ້ສະອາດ ແລະ ປະໄວ້ໃຫ້ສະເດັດນ້ຳ
- ເອົາໝາກພ້າວທີ່ຊອຍເປັນເສັ້ນ ແລະ ນ້ຳຕານທີ່ກຽມໄວ້ລົງໝໍ້ຂາງ ແລ້ວຍົກຂຶ້ນເຕົາໃຊ້ໄຟປານກາງ
- ຈາກນັ້ນນ້ຳຕານຈະເປື່ອຍເປັນນ້ຳ ແລ້ວຂ້ຽວໄຟອ່ອນໆຈົນກ່ວານ້ຳຕານເລີ່ມຕິດກັບເນື້ອໝາກພ້າວ
- ຂ້ຽວຕໍ່ໄປຈົນກ່ວາຈະແຫ້ງຈຶ່ງປົງໝໍ້ຂາງ ລົງຈາກເຕົາ, ເທໃສ່ພາຊະນະທີ່ກຽມໄວ້ ແລະ ເບີຍອອກໃຫ້ເຢັນແລ້ວເອົາໄປຕາກແດດປະມານ 2 ຫາ 3 ແດດ. ພ້ອມຮັບປະທານ
ຄຳແນະນຳ
ຄວນເກັບໄວ້ບ່ອນທີ່ແຫ້ງ, ພາຊະນະທີ່ສະອາດ ແລະ ບິດໃຫ້ແໜ້ນ, ຫ້າມບໍ່ໃຫ້ຕາກແດດ ສາມາດເກັບຮັກສາໄວ້ໄດ້ 3 ເດືອນ
ໃສ່ນ້ຳໃບເຕີຍ ເພື່ອເພີ່ມສີສັນໃຫ້ຕ່ອນໝາກພ້າວແກ້ວ
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຈາກ ປຶ້ມການແປຮູບອາຫານ