ເຄື່ອງປະກອບ
• ໝາກມ່ວງສຸກ (ປະລິມານຕາມຈຳນວນທີ່ຕ້ອງການ)
medicalnewstoday.com
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1. ປອກເປືອກໝາກມ່ວງອອກ ແລ້ວລ້າງນ້ຳໃຫ້ສະອາດ. ຈາກນັ້ນເອົາມາຊອຍ ຫຼື ປາດເປັນຕ່ອນນ້ອຍໆ
2. ເອົາໝາກມ່ວງທີ່ຊອຍໄວ້ໃສ່ໝໍ້ ຄ້າງດ້ວຍໄຟອ່ອນໆ (ຄົນ ຫຼື ກວນ ໄປເລື້ອຍໆຈົນກ່ວາໝາກມ່ວງຈະໝົດຝອດ). ຈາກນັ້ນປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ ຈິ່ງນຳມາປັ່ນດ້ວຍເຄື່ອງປັ່ນໝາກໄມ້ ເພື່ອໃຫ້ເນື້ອໝາກມ່ວງ ລະອຽດເຂົ້າກັນດີ
3. ຫຼັງຈາກນັ້ນ ນຳມາໃສ່ຈານ ຫຼື ພາຊະນະ ໃຫ່ຍນ້ອຍ ແລ້ວແຕ່ຄວາມຕ້ອງການເຮັດເປັນແຜ່ນ ນ້ອຍ – ໃຫ່ຍ, ແລ້ວນຳໄປຕາກແດດ 5-6 ຊົ່ວໂມງ
4. ຈາກນັັ້ນ ໃຫ້ລອກປີ້ນອີກດ້ານໜຶ່ງ ແລ້ວນຳໄປຕາກແດດອີກ 1 ມື້
5. ນຳເອົາໝາກມ່ວງທີ່ຕາກແຫ້ງດີແລ້ວ ມາມ້ວນເກັບໄວ້ໃນກະປຸກ ຫຼື ຖົງຢາງອັດໃຫ້ແໜ້ນ ສາມາດເກັບໄວ້ໄດ້ດົນ ທັງເຮັດເປັນຂອງຝາກ ຂອງຕ້ອນ ທີ່ປະທັບໃຈ ແລະ ແຊບອີກດ້ວຍ
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຈາກ ປຶ້ມອາຫານລາວ (ວິທີເຮັດອາຫານເກັບໄວ້ກິນດົນ)
ວີດີໂອແນະນຳຈາກ Kelly Senyei