December 5, 2024
ການຮັກສາ ແລະ ຖະໜອມອາຫານໄວ້ກີນດົນເປັນອິກວິທີໜື່ງທີ່ຈຳເປັນໃນຊ່ວງເວລານີ້, ໝາກກ້ວຍເປັນໝາກໄມ້ອິກຊະນິດໜື່ງທີ່ມີຄຸນປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍ, ເມື່ອມີໝາກກ້ວຍຫຼາຍກີນບໍ່ໝົດ ສາມາດນຳກ້ວຍອົບແສງຕາເວັນດ້ວຍອຸປະກອນທີ່ມີໃນຄົວເຮືອນ ເມື່ອຢູ່ໃນຊາມອົບ
ອຸນຫະພູມສູງເຖິງ 55-60 ອົງສາ C, ອຸນຫະພູມພາຍນອກ 37-40 ອົງສາ C.
ອຸປະກອນ
– ຊາມສະເຕນເລດ 1 ອັນ
– ຕະແກງອະລູມີນຽມ 1 ແຜ່ນ
– ແຜ່ນແກ້ວຫນາ 3-5 ມມ 1 ແຜ່ນ
– ກ້ວຍນຳ້ສຸກ 2 ຫວີ
ວິທີການ
– ປອກກ້ວຍລ້າງນໍ້າເກືອ
ສຳລັບຊາມ ເອົາຕະແກງຮອງຂ້າງໃນ ເອົາກ້ວຍວາງໃສ່ ຕັ້ງງ່ຽງໃຫ້ອາຍນໍ້າໄຫລລົງ ເອົາເຈ້ຍຮອງໃຫ້ນໍ້າສາມາດໄຫລອອກມາໄດ້
ມື້ທີ່ 3 ກິ່ນຫອມຄືນຳ້ເຜີ້ງ, ກໍ່ສາມາດເກັບໄວ້ບ່ອນມິດຊິດ ຫຼື ເກັບໄວ້ຕູ້ເຢັນ ເພື່ອຮັກສາໄວ້ກີນດົນໄດ້.
ໝາກກ້ວຍອົບແຫ້ງດ້ວຍແສງຕາເວັນ.
ຂອບໃຈທີ່ແບ່ງປັນຄວາມຮູ້…ຈາກ ອຈ. ພົງໄພບູນ ພອນປະເສີດ