ສ່ວນປະກອບ:
- ໄກ່ 1 ໂຕ
- ນໍ້າປາແດກ 1 ບ່ວງກາເຟ
- ຫົວສີໃຄ 3 ຫົວ
- ກະທຽມ 3 ກີບ
- ຮາກຫອມປ້ອມ 4 ຕົ້ນ
- ເກືອ 1 ບ່ວງກາເຟ
- ແປ້ງນົວ 1 ບ່ວງກາເຟ
- ໝາກເຜັດປົ່ນ 1 ບ່ວງກາເຟ
- ນໍ້າຕານ 1/3 ບ່ວງກາເຟ
ວິທີເຮັດ:
- ເອົາຊີ້ນໄກ່ມາແຜ່ອອກ.
- ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍມາກະກຽມເຄື່ອງປຸງ: ເອົາຫົວສີໄຄ, ກະທຽມ, ຮາກຫອມປ້ອມໃສ່ເກືອໜ້ອຍໜຶ່ງ, ຕື່ມແປ້ງນົວລົງແລ້ວຕໍາຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ.
- ຈາກນັ້ນເອົາເຄື່ອງທີ່ຕໍາໄວ້ແລ້ວນັ້ນເທລົງໃສ່ຊາມຫຼືຖ້ວຍແລ້ວຕື່ມນໍ້າປາແດກລົງ 1 ບ່ວງແກງຕໍ່ໄກ່ 1 ໂຕພ້ອມທັງຕື່ມນໍ້າຕານລົງ 1 ບ່ວງກາເຟໝາກເຜັດປົ່ນ 1 ບ່ວງກາເຟຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນອີກຄັ້ງຈາກນັ້ນກໍເອົາໄປທາໃສ່ໂຕໄກ່ທີ່ເຮົາກຽມໄວ້ແລ້ວນັ້ນ
- ນຳມາປີ້ງ ປະມານ 30-40 ນາທີ ກໍສາມາດຮັບປະທານໄດ້
ປີ້ງໄກ່ອຸ່ນໆກີນກັບເຂົ້າໜຽວ ແລະ ຕຳໝາກຫຸ່ງແຊບອິຫຼີ