ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
Home
Discover
Stories
Lao Kitchen
News
About
X
Home
Discover
Species
Agrobiodiversity Champions
Library
Stories
Lao Kitchen
News
About
About Pha Khao Lao
What is Agrobiodiversity?
Our Team
Partners and Contributors
Get Involved
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ເອາະໄກ່ໃສ່ໄຄແຫ່ວ
ເອາະໄກ່ໃສ່ໄຄແຫ່ວ
Last updated on November 8, 2024
(first published: November 8, 2024)
by bouavone
Lao Kitchen
ເອາະໄກ່ໃສ່ໄຄແຫ່ວອາຫານພື້ນເມືອງ ແຂວງຊຽງຂວາງ
ສ່ວນປະກອບ
ຊີ້ນໄກ່ 0,5kg
ໄຄແຫ່ວ ຕາມໃຈທີ່ຕ້ອງການ
ໝາກແຄ່ນ 1/2 ບ່ວງກາເຟ
ເຂົ້າເບຶອ 1 ບ່ວງແກງ
ໃບຫອມບົ່ວ ຕາມໃຈຕ້ອງການ
ເກືອ 1 ບ່ວງເກເຟ
ແປ້ງນົວ 1 ບ່ວງກາເຟ
ໝາກເຜັດປົ່ນ 1/2 ບ່ວງກາເຟ
ຂັ້ນຕອນໃນການເຮັດ
ຕັ້ງໝໍ້ກະທະຂຶ້ນແລ້ວນໍາໄຄແຫ້ວມາຂົ້ວໃຫ້ແຫ້ງ ຫຼັງຈາກນັ້ນຍ່ອງ ຫຼື ຄັ້ນໃຫ້ມຸ່ນລະອຽດ
ຄ້າງໝໍ້ນໍ້າໃຫ້ຮ້ອນ ໃສ່ເກືອ ແລະ ໝາກເຜັດ, ລໍຖ້າໃຫ້ໝໍ້ຟົດແລ້ວໃສ່ຊິ້ນໄກ່ລົງໄປ
ຕໍາເຂົ້າເບືອໃຫ້ມຸ່ນລະອຽດ ແລ້ວໃສ່ໝໍ້ຕົ້ມຊິ້ນໄກ່
ຫຼັງຈາກທີ່ເຂົ້າເບືອສຸກ ກໍນຳໝາກແຄ່ນໄປຕໍາໃຫ້ລະອຽດແລ້ວໃສ່ລົງໝໍ້
ຫຼັງຈາກນັ້ນເອົາໄຄແຫ້ວທີ່ຍອງມຸ້ນລະອຽດນັ້ນ ເທລົງໝໍ້, ໃຊ້ເວລາຕົ້ມປະມານ 2-3 ນາທີ ເປັນອັນວ່າແລ້ວຮຽບຮ້ອຍ.
Share
Prev
Previous
ຍໍາໝາກລິ້ນໄມ້
Next
Mok khai pa
Next
See also
LaoCuisine
30 Dishes You Should Try in Laos
Recent Stories
Doi Ka Noi serves seasonal and regional Lao cuisine
March 13, 2024
Doi Ka Noi: origin of the restaurant's name
March 13, 2024
Doi Ka Noi: A frequent user of Pha Khao Lao
March 13, 2024
ອາຈານເພັດລາສີ ໜຶ່ງໃນນັກຄົ້ນຄ້ວາທີ່ເປັນຕົ້ນແບບໃຫ້ຫຼາຍໆຄົນ
March 8, 2024
ຄວາມເປັນມາຂອງບຸນຫໍ່ເຂົ້າສະຫຼາກ (ຕາມເລື່ອງເລົ່າ)
September 25, 2023