ປະໂຫຍດຈາກການກິນໝາກແຕງ

ໝາກແຕງ ນັບເປັນວ່າເປັນສະໝຸນໄພຊັ້ນດີຊະນິດໜຶ່ງເລີຍກໍ່ໄດ້ວ່າໄດ້ເນື່ອງຈາກໝາກແຕງປະກອບດ້ວບວິຕະມິນ ແລະ ກາກໄຍອາຫານຫຼາຍຊະນິດທີ່ມີປະໂຫຍດຫຼວງຫຼາຍຊະນິດທີ່ມີປະໂຫຍດຫຼວງຫຼາຍຕໍ່ຮ່າງກາຍ, ນອກນັ້ນໝາກແຕງຍັງຄວບຄຸມນໍ້າໜັກນໍາອີກ.

ເມື່ອເຫັນສັບພະຄຸນຂອງໝາກແຕງແບບນີ້ແລ້ວຫຼາຍຄົນຄົງຢາກຮູ້ແລ້ວແມ່ນບໍ່ວ່າການຮັບປະທານໝາກແຕງນັ້ນຈະໃຫ້ຜົນແນວໃດແດ່?
   ຊ່ວຍຫຼຸດອາການຮ້ອນໃນ, ຊ່ວຍຂັບສານຜິດໃນຮ່າງກາຍ, ຊ່ວຍລະລາຍໜິ້ວໃນໝາກໄຂ່ຫຼັງ, ເຮັດໃຫ້ລະບົບພູມຄຸ້ມກັນແຂງແຮງທັງມີວິຕາມິນຕ່າງໆທີ່ຊ່ວຍໃຫ້ຜິວພັນເປັ່ງປັ່ງ, ມີສານໂພແທສຊຽມສູງ ແລະ ແມັກນີຊຽມ, ໂປຣຕາສຊຽມທີ່ຊ່ວຍໃນການເຜົາຜານ ແລະ ຫຼຸດນໍ້າໜັກມີກາກໄຍທີ່ຊ່ວຍບໍ່ເຮັດໃຫ້ທ້ອງອືດ, ຫຼຸດການອັກເສບ, ຫຼຸດຄວາມສ່ຽງການເປັນມະເຮັງຮັງໄຂ່, ມະເຮັງເຕົ້ານົມ ແລະ ມະເຮັງຕ່ອມລູກໝາກ, ຫຼຸດໄຂມັນ ແລະ ຄວບຄຸມຄວາມດັນເລືອດໃຫ້ເປັນປົກກະຕິ.

Share