ລາວ
English
Facebook-f
Youtube
X-twitter
Envelope
Home
Discover
Stories
Lao Kitchen
News
About
X
Home
Discover
Species
Agrobiodiversity Champions
Library
Stories
Lao Kitchen
News
About
About Pha Khao Lao
What is Agrobiodiversity?
Our Team
Partners and Contributors
Get Involved
X
Home
»
ເລື່ອງເລົ່າ
»
ນໍ້າຫວານເຜືອກ Sweet Taro
ນໍ້າຫວານເຜືອກ Sweet Taro
Last updated on November 8, 2024
(first published: November 8, 2024)
by Andy Souvanphakdy
Lao Kitchen
ນໍ້າຫວານເຜືອກ ປຸງແຕ່ງງ່າຍ ສະບາຍທ້ອງ
ສ່ວນປະກອບທີ່ຕ້ອງການ
ເຜືອກ, ໃບເຕີຍ, ກະທິໝາກພ້າວ, ນໍ້າຕານຊາຍແດງ, ເກືອ, ສາຄູ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ເລີ່ມຈາກແຊ່ສາຄູປະໄວ້
ແລ້ວນຳສ່ວນປະສົມມາລ້າງໃຫ້ສະອາດ
ເຜືອກ ຂາດບໍ່ໄດ້ ເພາະຄືສ່ວນປະສົມຫຼັກໃນມື້ນີ້ ນຳມາປອກເປືອ ແລະ ຊອຍ ຂະໜາດພໍດີຄຳ
ຕົ້ມໃບເຕີຍ ເພື່ອເພີ່ມກິ່ນຫອມ
ຕົ້ມນໍ້າຕານໃຫ້ລະລາຍ ໃສ່ກະທິ, ເກືອ ຕາມດ້ວຍໃສ່ເຜືອກ ຈາກນັ້ນກໍປິດຝາຕົ້ມເຜືອກປະໄວ້ປະມານ 30 ນາທີ ແລະ ໃສ່ສາຄູ ຫຼັງຈາກໃສ່ສາຄູ ຕ້ອງຄົນຢູ່ຕະຫຼອດເວລາ ປະມານ 10-15 ນາທີ ເພື່ອບໍ່ໃຫ້ຕິດໝໍ້
ສາລະໜ້າຮູ້
ເຜືອກ: ສັບພະຄຸນຊ່ວຍໃນລະບົບຂັບຖ່າຍ
ໃບເຕີຍ: ບຳລຸງຮ່່າງກາຍ ແລະ ຊ່ວຍໃຫ້ສະມອງຜ່ອນຄາຍ
ໝາກພ້າວ: ບຳລຸງຜິວ ແລະ ປ້ອງກັນພະຍາດຫົວໃຈ
Share
Prev
Previous
ຂອງຄູ່ກັນ ອາຫານພື້ນບ້ານ ກັບ ສະໝຸນໄພແຄມຮົ້ວ
Next
5 ວຶທີທົດສອບນ້ຳເຜິ້ງແທ້ ຫຼື ປອມ
Next
Recent Stories
Doi Ka Noi serves seasonal and regional Lao cuisine
March 13, 2024
Doi Ka Noi: origin of the restaurant's name
March 13, 2024
Doi Ka Noi: A frequent user of Pha Khao Lao
March 13, 2024
ອາຈານເພັດລາສີ ໜຶ່ງໃນນັກຄົ້ນຄ້ວາທີ່ເປັນຕົ້ນແບບໃຫ້ຫຼາຍໆຄົນ
March 8, 2024
ຄວາມເປັນມາຂອງບຸນຫໍ່ເຂົ້າສະຫຼາກ (ຕາມເລື່ອງເລົ່າ)
September 25, 2023